Tarte au masacarpone / Koláč s náplní z mascarpone
Petit Larousse pâtissier je v podstatě moje nejoblíbenější francouzská kuchařská kniha na pečení. Kniha obsahuje vyzkoušené recepty a pokud dodržíte správně recepturu vždycky vám to vyjde skvělý dezert.
Kniha je přehledná a recepty doplněny krásnými fotografiemi. Recept na koláč s náplní z mascarpone je z této kuchařské knihy. Příprava koláče je velmi snadná a výsledek překvapivě dobrý.
Nejlépe koláč chutná druhý den, když se náplň rozleží.
Doba přípravy : 20 minut
Odležení těsta : 30 minut
Doba pečení :
přibližně 40 minut na 180 C
Ingredience na 1 koláčovou formu:
přibližně 40 minut na 180 C
Ingredience na 1 koláčovou formu:
Na těsto (pâte brisée):
100 g másla pokojové teploty
150 g hladké mouky
1 špetka soli
5 polévkových lžic studené vody (přibližně závisí na typu mouky)
2 polévkové lžíce moučkového cukru
hrubou mouku na vysypání formy
+ kousek másla na vymazání formy
100 g másla pokojové teploty
150 g hladké mouky
1 špetka soli
5 polévkových lžic studené vody (přibližně závisí na typu mouky)
2 polévkové lžíce moučkového cukru
hrubou mouku na vysypání formy
+ kousek másla na vymazání formy
Na náplň:
kůra z 1/2 citronu
150 g moučkového cukru
50 g mletých mandlí
4 celá vejce
250 g mascarpone
1 sáček vanilkového cukru
no ovšem to vypadá moc dobře :-) jen ty mandle mizí ukrutnou rychlostí a musím zase na nákup :-)
OdpovědětVymazat:-) u nás je to stejně ! no co by jsme pro dobrotu neudělaly, že …?
Vymazat