Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Kokosovo - pomerančové crinkles


Tyhle vrásčité, popraskané sušenky opravdu voní vánocemi. Mají jemnou chuť kokosu a pomeranče. Pokud máte tuto kombinaci rádi budete nadšeni. 







Ingredience :  (cca 2 plechy  menších sušenek)

Příprava : 20 minut
Pečení     : 15 - 20 minut
Vhodné pro: vegetariány 

Bude se hodit : vál, pečící papír, potravinářská folie

Suroviny :

100 g krupicového cukru
  90 g strouhaného kokosu
240 g hladké mouky prosáté
    1/2 balíčku prášku do pečiva
       2 celá vejce
  60 g měkkého másla
  z 1/2 BIO pomeranče šťáva
  z 1 celého BIO pomeranče kůra

150 - 200 g prosátého moučkového cukru (můžete přidat vanilku) na obalení


Pracovní postup :

1) V míse smíchejte kokos, mouku a prášek do pečiva.
    Přidejte celá vejce, pomerančovou šťávu i kůru. Vše promíchejte.

2) Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny pomocí šlehací metly v kuchyňském robotu.
    Máslovou směs přidejte do směsi mouky, vajec a kokosu a ostatních přísad.
    Zpracujte rukama na vláčné těsto. Zformujte do koule, zabalte folií a uložte do lednice na 15 min.

3) Pečící plech vyložte pečícím papírem. Prosijte moučkový cukr, můžete do něj přidat semínka z
    vanilkového lusku. Rozehřejte troubu na 160 C (řiďte se Vašimi zkušenostmi podle typu
    spotřebiče).

4) Z těsta tvarujte malé kuličky, stačí velikost vlašského ořechu, protože během pečení sušenky
    nabydou velikost. Každou kuličku obalte v prosátém moučkovém cukru a klaďte na plech.

5) Plech se sušenkami vložte to vyhřáté trouby a pečte 15 - 20 minut.
    Až těsto zpevní, sušenky začnou praskat a mírně zezlátnou.
    Na povrchu budou křupavé a uvnitř vláčné.
    Uchovávejte po vychladnutí v uzavřené nádobě v chladu.
























Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Tak ať se povedou :-)

      Vymazat
    2. Muzu dat misto hladke mouky kokosovou
      "

      Vymazat
    3. Dobrý den, kokosovou mouku jsme v tomto receptu nezkoušely. Zkuste být tedy průkopníkem a určitě nám napište zda se crinkles povedli.

      Vymazat
  2. Super chuť, piekla som aj POPRASKANĚ ČOKOLÁDOVÉ perníčky. Pekný kontrast vytvárajú obe na tanieriku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, to bylo jistě nejen krásné ale i moc dobré. Popraskané perníčky jsme zatím nezkusily. Hezký den.

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky