Mandlové lístky / Tuiles aux amandes en poudre
Francouzský recept na jemné mandlové cukroví Vám zpestří Vaši letošní sadu cukroví a navíc vypadá skvěle a ještě lépe chutná.
Příprava : 20 minut
Pečení : 10 minut
Vhodné pro : vegetariány
Ingredience : (cca 1 plech menších sušenek)
Dále se bude hodit : vál, pečící papír, kovové trubičky na kremrole (můžete nahradit třeba vařečkou)
Pracovní postup :
Příprava : 20 minut
Pečení : 10 minut
Vhodné pro : vegetariány
Ingredience : (cca 1 plech menších sušenek)
- 20 g prosáté hladké mouky
- 30 g mandlové mouky a hrst mandlových lupínků
- 75 g moučkového cukru prosátého + trochu na posypání po upečení
- 20 g rozpuštěného zchladlého másla
- 1 bílek
Dále se bude hodit : vál, pečící papír, kovové trubičky na kremrole (můžete nahradit třeba vařečkou)
Pracovní postup :
1) Rozehřejte troubu na 180 C. Plech vyložte pečícím papírem.2) V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mandlovou mouku a plátky mandlí. Přidejte máslo a bílek.3) Pomocí kávové lžičky tvořte na plech malá kolečka. Pečlivě rozetřete. Takto postupujte až do spotřebování těsta4) Plech vložte do trouby a pečte cca 10 minut.5) Po upečení přichází svižnější část. Nyní každé kolečko rychle obtočte přes kovovou trubičku nebo vařečku a nechte zchladnout. Takto zformujte všechna upečená kolečka. Na povrchu mohou trochu praskat a nezlomí se. Pocukrujte prosátým moučkovým cukrem. Uložte do uzavíratelné nádoby a uchovejte v chladu. Lístky nejlépe chutnají s horkou čokoládou nebo šálkem čaje.
Komentáře
Okomentovat