Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mandlové lístky / Tuiles aux amandes en poudre

 Francouzský recept na jemné mandlové cukroví Vám zpestří Vaši letošní sadu cukroví a navíc vypadá skvěle a ještě lépe chutná.


Příprava : 20 minut
Pečení   : 10 minut
Vhodné pro : vegetariány 

Ingredience :  (cca 1 plech menších sušenek)


  • 20 g prosáté hladké mouky 
  • 30 g mandlové mouky a hrst mandlových lupínků
  • 75 g moučkového cukru prosátého + trochu na posypání po upečení
  • 20 g rozpuštěného zchladlého másla
  • 1 bílek


Dále se bude hodit : vál, pečící papír, kovové trubičky na kremrole (můžete nahradit třeba vařečkou)

Pracovní postup :


1) Rozehřejte troubu  na 180 C.  Plech vyložte pečícím papírem.2) V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mandlovou mouku a plátky mandlí. Přidejte máslo a bílek.3) Pomocí kávové lžičky tvořte na plech malá kolečka. Pečlivě rozetřete.     Takto postupujte až do spotřebování těsta4) Plech vložte do trouby a pečte cca 10 minut.5) Po upečení přichází svižnější část. Nyní každé kolečko rychle obtočte přes kovovou trubičku nebo      vařečku a nechte zchladnout. Takto zformujte všechna upečená kolečka.     Na povrchu mohou trochu praskat a nezlomí se.     Pocukrujte prosátým moučkovým cukrem. Uložte do uzavíratelné nádoby a uchovejte v chladu.     Lístky nejlépe chutnají s horkou čokoládou nebo šálkem čaje.







Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky