Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Fialkový cukr




Mám cedník plný fialek …...

Jaro je tady a fialky kvetou a krásně voní……
Najdete-li je na místě čistém a daleko od silnic, můžete si je natrhat do vázičky pro radost ale i pro užitek. Kvítky fialek patří mezi jedlé květy. Naložte si je do cukru a budete mít místo nudného vanilkového cukru - fialkový. Použijte je na zdobení dezertů, pudinků, pohárů, kaší, koktejlů…..atd.

Použijte pouze květy fialek, stvoly otrhejte, kvítky omyjte a nechte je oschnout.
Dejte je do sklenice a zasypte cukrem. Sklenici nechte otevřenou a každý den protřepejte. 
Asi za dva týdny sklenici uzavřete a můžete cukr používat. Použít můžete i třtinový cukr. Krásné jsou fialky potřené bílkem a obalené v cukru. Nádherně se vyjímají na krémových dezertech. 

Užijte si fialkové jaro …..!!!!!










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky