Minestrone s cizrnou a baby špenátem
Vyzkoušejte tak trochu jinou minestrone než jste znali doposud.
Ingredience na cca 1,5 l polévky :

1 střední cibule (vyzkoušejte i červenou)
2 stonky řapíkatého celeru oloupaného a pokrájeného na drobno
2 mrkve oloupané a pokrájené na menší kostičky
100 g slaniny pokrájené na kostičky
2 stroužky česneku pokrájené na drobno
1 velká brambora
100 g listů baby špenátu (můžete nahradit zelím nebo mangoldem)
1 x konzervovaná krájená rajčata (400g)
čerstvý (3 větvičky) nebo sušený tymián (špetku)
1 x cizrna konzervovaná (scezená)
1 litr zeleninového vývaru
sůl, čerstvý mletý pepř
strouhaný parmazán
Pracovní postup:
1) Ve větším hrnci rozehřejte olej a zhruba 10 minut restujte cibuli, celer, mrkev, slaninu a česnek.
Přidejte omyté listy špenátu a bramboru. Restujte dál zhruba 2 minuty než listy zavadnou.
Přidejte rajčata, cizrnu, tymián a zalijte vývarem.
2) Vařte zhruba 15 minut než budou brambory měkké. Odstraňte větvičky tymiánu.
Dochuťte solí, pepřem.
3) Hotovou polévku podávejte posypanou parmazánem a s rozpečenou bagetou.
Náš tip: Polévku můžete připravit i bez špenátu a přidat do ní těstovinovou zavářku, stejně jako na obrázku v úvodu.
Komentáře
Okomentovat