pondělí 10. března 2014

Minestrone s cizrnou a baby špenátem

Polévka je grunt, to se ví už dávno ale jak to udělat aby byla pokaždé jiná. Máme rádi polévky husté, krémové, plné zeleniny. Tahle je někde mezi tím. Je sytá a plná skvělých chutí. 
Vyzkoušejte tak trochu jinou minestrone než jste znali doposud.


Ingredience asi na 1,5 l polévky :

3 polévkové lžíce olivového oleje
1 střední cibule (vyzkoušejte i červenou)
2 stonky řapíkatého celeru oloupaného a pokrájeného na drobno
2 mrkve oloupané a pokrájené na menší kostičky
100 g slaniny pokrájené na kostičky
2 stroužky česneku pokrájené na drobno
1 velká brambora
100 g listů baby špenátu (můžete nahradit zelím nebo mangoldem)
1 x konzervovaná  krájená rajčata (400g)
čerstvý  (3 větvičky) nebo sušený tymián (špetku)
1 x cizrna konzervovaná (scezená)
1 litr zeleninového vývaru
sůl, čerstvý mletý pepř
strouhaný parmazán

Pracovní postup:

1) Ve větším hrnci rozehřejte olej a zhruba 10 minut restujte cibuli, celer, mrkev, slaninu a česnek.
    Přidejte omyté listy špenátu a bramboru. Restujte dál zhruba 2 minuty než listy zavadnou.
    Přidejte rajčata, cizrnu,  tymián a zalijte vývarem.

2) Vařte zhruba 15 minut než budou brambory měkké. Odstraňte větvičky tymiánu.
     Dochuťte solí, pepřem.

3) Hotovou polévku podávejte posypanou  parmazánem a s rozpečenou bagetou.