Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Koláč s mákem, ricottou a tvarohem

V těchto měsících není k dispozici mnoho čerstvého ovoce na pečení dezertů, přesto si můžeme užít koláče z dostupných surovin. Tvaroh, ricottu a mák máme možnost koupit po celý rok. Vyzkoušejte velmi chutný a křehký koláč.


Příprava: asi 30 minut
Pečení : 50 minut





Ingredience na jednu koláčovou formu :

Těsto:
100 g změklého másla 
+ kousek na vymazání formy
100 g moučkového cukru
225 g polohrubé mouky
    1    vejce
špetka soli, citronová kůra z 1/2 citronu
trochu hrubé mouky na vysypání formy


Náplň:

1 měkký tvaroh 250 g
1 balení ricotty okapané
150 ml mléka
semínka z vanilkového lusku
100 g moučkového cukru
2 lžíce škrobu maizena
2 vejce (nebo 1 celé vejce a 1 žloutek)
200 g mletého máku
citronová kúra z druhé poloviny citronu 
trochu citronové šťávy







Pracovní postup:

1) Máslo, cukr, vejce, sůl a mouku rychle zpracujte na polotuhé těsto.

2) Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3) Těsto rozválejte a rozprostřete do formy. Prsty vytvořte okraje a dno propíchejte vidličkou.

4) Připravte náplň: 
    tvaroh, ricottu a 100 ml mléka, škrob, cukr, citronovou kúru, citronovou šťávu a vejce 
    ušlehejte ručním mixerem na hladký krém
    Krém rozdělte na dvě části . Do jedné z nich vmíchejte mák a zbytek mléka. 
    Rozehřejte troubu na 180 C.

5) Nyní střídejte obě náplně. 
    Doprostřed nalijte 2 lžíce tvarohové náplně, na ně 2 lžíce makové. 
    Postupujte dál, až spotřebujete obě náplně. Uhlaďte a pečte asi 50 minut.
  
   Upečený koláč je na povrchu pevný, ale pružný. Nechte ho dobře vychladnout a pak krájejte na řezy.


















































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky