Ricottové lívanečky s brusinkovým pyré
Tak trochu jiné lívance……jsou bez droždí, jsou lehké, jsou rychlé….jsou…..
No, ochutnejte je sami…..
250 g okapané ricotty
75 g hladké mouky prosáté
2 vejce
2 lžíce másla rozpuštěného
olej na smažení
Pracovní postup:
Všechny ingredience důkladně promícháme metličkou nebo ručním šlehačem do hladkého těsta.
Těsto by mělo připomínat husté těsto asi tak jako to na české kynuté lívance. Necháme chvíli odpočinout a poté smažíme na rozpálené pánvi nebo tále s troškou oleje po obou stranách do zlatova.
Jde to velmi rychle. Ve chvíli budete mít misku lívanečků.
Hotové můžete podávat s javorovým sirupem, marmeládou nebo jen pocukrované moučkovým cukrem.
A nebo vyzkoušejte domácí brusinkové pyré:
250 - 300 g čerstvých velkých kanadských brusinek
80 g cukru
250 - 300 g čerstvých velkých kanadských brusinek
80 g cukru
100 ml vody
Brusinky vařte ve vodě s cukrem asi 6-8 minut. Je legrační je pozorovat při vaření, dělají docela rámus. Vlivem varu začnou po chvíli hlučně praskat. Poté je odstavte z plotny a rozmixujte ponorným mixerem do hladka na pyré. Hotové pyré vydrží v lednici zhruba týden v uzavřené zavařovací sklenici. Pokud ho nespotřebujete k lívanečkům zamíchejte do něj bílý jogurt nebo tvaroh a budete mít skvělý dezert nebo snídani.
Lívanečky z ricotty jsou skvělé ale trochu mi chyběla vůně droždí.
Nicméně když spěcháte nebo si chcete občas dát odlehčenou verzi, jsou právě tyhle lívance dobrou volbou.
Komentáře
Okomentovat