Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Ricottové lívanečky s brusinkovým pyré


Tak trochu jiné lívance……jsou bez droždí,  jsou lehké, jsou rychlé….jsou…..
No, ochutnejte je sami…..


Ingredience cca na 20 lívanečků:

250 g okapané ricotty
  75 g hladké mouky prosáté
   2 vejce
   2 lžíce másla rozpuštěného
olej na smažení






Pracovní postup:


Všechny ingredience důkladně promícháme metličkou nebo ručním šlehačem do hladkého těsta.
Těsto by mělo připomínat husté těsto asi tak jako to na české kynuté lívance. Necháme chvíli odpočinout a poté smažíme na rozpálené pánvi nebo tále s troškou oleje po obou stranách do zlatova.
Jde to velmi rychle. Ve chvíli budete mít misku lívanečků.
Hotové můžete podávat s javorovým sirupem, marmeládou nebo jen  pocukrované moučkovým cukrem.



















A nebo vyzkoušejte domácí brusinkové pyré:

250 -  300 g čerstvých velkých kanadských brusinek
80 g cukru 
100 ml vody


Brusinky vařte ve vodě s cukrem asi 6-8 minut. Je legrační je pozorovat při vaření, dělají docela rámus. Vlivem varu začnou po chvíli hlučně praskat. Poté je odstavte z plotny a rozmixujte ponorným mixerem do hladka na pyré. Hotové pyré vydrží v lednici zhruba týden v uzavřené zavařovací sklenici. Pokud ho nespotřebujete k lívanečkům zamíchejte do něj bílý jogurt nebo tvaroh a budete mít skvělý dezert nebo snídani.



Lívanečky z ricotty jsou skvělé ale trochu mi chyběla vůně droždí. 
Nicméně když spěcháte nebo si chcete občas dát odlehčenou verzi, jsou právě tyhle lívance dobrou volbou.


Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky