Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Italská - rajčatovo - chlebová polévka

Nevím jak Vy, ale já si v těch báječných italských bistrech ráda kupuji bílý chléb s pevnou kůrkou, drobivý a měkký. Nikdy ho nesníme celý a chléb doma tvrdne. Nám to ale nevadí a ze  zbylého chleba uvaříme báječnou italskou rajčatovou polévku. Je velmi krémová a zasytí.

Příprava: trvá asi 15 minut.
Doba vaření: 20 minut


Ingredience pro 4 osoby :

3 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku posekaného nadrobno
1 čerstvá chilli paprička zabvená semen a pokrájená nadrobno
2x 400 g konzerva celých loupaných rajčat rozmixovaných do hladka
1 lžička krupicového cukru
sůl, mletý čerstvý pepř
100 g italského chleba, den starého nakrájeného na kostky (může být bez kůrky jen střída)
2 lžičky balzamikového octa
čerstvá bazalka do polévky a pár lístků na ozdobu

Na závěrečné dochucení 4 nakládaná sušená rajčata rozmixovaná s půl stroužkem česneku a 6-8 lžícemi olivového oleje

Pracovní postup:


1) Na olivovém oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte rozmixovaná rajčata a cukr.
    Přilijte 250 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Vařte pomalu asi 15 minut.
2) Mezitím pokrájejte nebo natrhejte chleba na kousky a dejte ho do mísy a zakapejte
    ho balzamikovým octem. Nechte pár minut vsáknout. 
    Pak namočený chleba přidejte spolu s bazalkou do polévky a vařte 5 minut do zhoustnutí.
3) Polévku odstavte a rozmixujte ji ponorným mixerem do hladka. 
    Dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Podávejte s rozmixovanými sušenými rajčaty
    a bazalkovými lístky.

V létě si ji udělejte z čerstvých předem oloupaných rajčat. Ať jsem běhala jak jsem běhala bazalku jsem nesehnala…tak příště ….









Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky