Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Pražská Itálie

  Zdá se, že se nám hlavní město mění v italský venkov. Jako houby po dešti rostou v Praze nové italské obchody a restaurace. Češi je hojně navštěvují a objevují nové gastronomické zážitky a chutě. Mám Itálii moc ráda a italská kuchyně je mi velmi blízká. Zde je pár mých objevů. Některé navštěvuji pravidelně do jiných zavítám čas od času. Italské posezení má své kouzlo. Personál se o Vás stará s grácií a vstřícností. Čas se pomalu táhne a třeba ve Finestře po chvíli rozjímání nad dezertem máte pocit, že jste skutečně opustili hranice a ocitli jste se v nějakém italském městečku nebo na italském venkově. Miluju italské espresso takové jako italové nikdo neumí a nikdy nezůstane jen u jednoho. Pravda nemohu po něm spát ale zas na druhou stranu mohu o přemýšlet o všem dobrém co nám tyhle podniky přináší. Italové umí s minimem kvalitních surovin vykouzlit jídlo plné chutí. Jejich kuchyně není složitá na přípravu a je velmi lehká.

Tak se na ně podívejme blíže :

La Bottega di Finestra je obchod a bistro s italskými delikatesami, který nabízí pouze ty nejlepší produkty. Riccardo Lucque s Ondřejem Rákosníkem ho otevřeli v lednu 2012. Každý měsíc na Vás čeká nové sezónní menu. V přední části obchodu, který funguje jako bistro, je možné si objednat snídani, vychutnat kávu Gianni Frasiho, dopřát si rychlý oběd dle každodenní nabídky nebo si jednoduše koupit jídlo s sebou. V nabídce  najdete polévky, těstoviny nebo tři hlavní jídla.
Vitrina je plná k prasknutí . Najdete zde vynikající domácí dezerty a saláty. Zakoupit s sebou si můžete chléb z místní pekárny, zeleninu a ovoce. Obsluha je špičková. Káva, domácí limonády a víno vše vynikající. Interier perfektní.
Než projdete dál do zadní části zastavte se u  pultu s chlazenými rybami a chlazeným masem. Rovněž  nakoukněte do vitriny ve které visí stařené kusy masa. 
V zadní části pak najdete bohatou nabídku vín, salámů, parmské šunky a sýrů. V nabídce dále najdete polévky, těstoviny nebo tři hlavní jídla. Toto je pro mně místo číslo 1.


zákusek opera, ořechový řez a trubička s vanilkovým krémem
….a můžete sem vzít čtyřnohého kamaráda

Plné vitríny dobrot



Gastronomica La Bottega di Aromi kavárna, obchod, bistro s italskými specialitami a zároveň nejnovější přírůstek v italské rodině. Je otevřená krátce a už to v ní bublá a dveře se netrhnou. Menší prostory než ve Finestře a jednodušší zařízení neubírá nic na skvělém posezení. Rezervace stolu skoro nutná. Gastronomica je hodná svého jména, protože si zde opravdu pochutnáte na gastronomických specialitách. Např. na polévce z chobotnice. Pokud se zatouláte do ulice Ondříčkova, Praha 3 usedněte ke stolečku a budete obslouženi milou obsluhou. Nebo si Vámi vybrané potraviny nechte zabalit s sebou. Nikde žádné gastro nádoby ale krásný bílý porcelán ve kterém jsou potraviny na váhu. Káva je pochopopitelně stejně úžasná jako ve Finestře. Už nevím kam dřív skočit a to ještě není konec. S pejskem sem opět můžete.

https://www.facebook.com/bistrogastronomica?fref=ts


Wine Food Market

Prodejna, pekárna a tržnice Smíchov

Strakonická 948/1 - Praha 5 

Z jakéhosi starého servisu vznikla úžasná tržnice s obchody v italském stylu. Na cokoli máte chuť a je to italské tak tady to po celý rok bezpečně seženete. Ceny jsou zde vyšší ale zboží kvalitní. Můžete zde posedět v kavárně s vynikající kávou nebo čajem a luxusními dezerty. Nebo jen tak nakupovat sýry, vína, uzeniny, pastu, koření, kávu, čaje, ...atd.
Pokud Vás zde přepadne hlad není problém se uprostřed tržnice najíst. Ryby, maso, saláty, sladkosti, ovoce a zelenina v bezvadné kondici čekají na Vás. Pozor nesmí se zde fotit a pejsky tady rádi nevidí. Je zde poměrně slušné parkoviště pokud na nákupy přijedete vozem a otevřeno je zde po celý týden. Tak nezbývá než aby jste se přesvědčili sami. 



Vino di Vino

a jedeme dál 
…….V centru  Prahy, ve Štupartské ulici č. 18 se nachází podnik VinodiVino. Na velké ploše  250 m2 najdete ideální a krásné místo  pro schůzky nebo pro klidnou večeři ve dvou. Výtečná italská kuchyně se zde snoubí s vínem z celé Itálie. Jedná se o enogastronomii. 
Vyškolená obsluha se o Vás vzorně postará a nabídne Vám to nejlepší z italské gastronomie. V nabídce je více než 500 druhů vín a mnoho druhů destilátů. Čekání na objednané jídlo si můžete krátit pozorováním chodu kuchyně přímo z restaurace a degustováním domácího chleba s kapkou olivového oleje.
Menu vytváří a osobně připravuje šéfkuchař Mario D´Innocenzo. Pokrmy jsou připravovány z originálních surovin.
Restaurace nabízí polední menu i menu pro zvláštní příežitosti a firemní večeře. Osobně jsem tam jedla několikrát a ani jedno zklamání.


http://www.vinodivino.cz/hlavni-stranka.tab.cs.aspx

Pasta s humřím masem




Restaurace Aldente , je další italský skvost. Jedná se o pravou italskou trattorii.
  Nabízí útulný interiér, domáckou atmosféru, příjemnou obsluhu a hlavně autentickou italskou kuchyni. Její základ tvoří široká škála domácích těstovin, ale také čerstvé ryby či různé úpravy hovězího a vepřového. Maso pro přípravu pokrmů je dováženo přímo  z Toskánska. Bohatý je i výběr vín ze všech regionů Itálie a také grappy a jiných digestivů.
Přijďte a přesvědčte se! Pejsek vítán !
Vězeňská 4
110 00 Praha 1
http://al-dente.cz






a aby to nikdy neskončilo můžete si skočit na  vynikající risotto do Alriso
Menu je zde kompletně bezlepkové.

Betlémské nám. 11, Praha 1

….a nebo do Alforno na Petrském náměstí v Praze. 
Alforno nabízí atmosféru pravé italské focaccerie a autentickou italskou kuchyni. Základ její nabídky tvoří vše, co se peče – od pizzy přes lasagne a další těstoviny až po různé druhy masa či ryb.

http://al-forno.cz

Nejsou tu vyjmenovány ani zdaleka všechny italské restaurace v Praze. Psala jsem jen o těch co jsou mi blízké. O těch, které mám vyzkoušené a mohu je doporučit se zárukou. A o těch ve kterých se skutečně na chvíli cítím stejně dobře jako v  krásné Itálii. Vyzkoušejte je a pokud milujete středomořskou kuchyni budete nadšeni.
buon appetito
















































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky