Salát z pečených paprik a rajčat / Salade de poivrons et tomates
Tento salát z paprik a rajčat voní létem. Podává se s krajíčky opečeného chleba nebo k novým bramborám vařeným v páře. Skvěle se hodí k pečenému masu. Léto je ještě daleko ale v obchodech jsou červené kapie a když budete vybírat najdete i kvalitní rajčata z dovozu.
Příprava a tepelná úprava: 1-1/4 hodiny
Ingredience - 6 porcí :
6 velkých pevných zralých rajčat
4 červené papriky nebo kapie
jemná mořská sůl
čerstvý mletý pepř
olivový olej
2 stroužky česneku
1 čajová lžička dijonské hořčice
1 polévková lžíce bílého vinného octa
Budete potřebovat: Alobal
Pracovní postup:
1) Papriky omyjeme, osušíme a zbavíme semen. Teď je potřebujeme zbavit slupek. Provedeme to buď opálením nad plamenem nebo pečením pod grilem na 250 C s kapkou olivového oleje. Až se na nich začnou dělat puchýřky otočíme a pečeme je z druhé strany.
Horké opečené papriky přendáme do mikrotenového sáčku. Několikrát s nimi zaklepeme a sáček otevřeme. Slupka se odfoukne a pomocí malého ostrého nožíku ji sloupneme. Oloupané papriky pokrájíme na nudličky a pečlivě zabalíme do alobalu a odložíme do menšího pekáčku.
2) Rozpálíme troubu na 190 C.
Rajčata rozpůlíme posypeme solí a dáme řeznou stranou do cedníku, trochu je přimáčkneme dlaní a necháme 5 minut vykapat. Rajčata obrátíme řeznou stranou navrch a naskládáme je do zapékací misky a pokapeme olejem a mírně opepříme. Rajčata pečeme 20-30 minut. Na rošt vedle rajčat přidáme pekáček s papriami v alobalu a pečeme 20 minut.
3) Připravíme si zálivku:
v hrnku smícháme prolisované stroužky česneku, hořčici, vinný ocet
mírně osolíme, opepříme, vmícháme 1-2 lžíce olivového oleje
4) Upečené papriky a rajčata smícháme v misce a spojíme se zálivkou. Před podáváním promícháme.
Můžeme podávat teplé i studené.
V chladničce v uzavřené nádobě zalité olivovým olejem vydrží až 3 dny.
V chladničce v uzavřené nádobě zalité olivovým olejem vydrží až 3 dny.
Komentáře
Okomentovat