Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Fazolové lusky na smetaně s koprem



   Fazolové lusky zelené, žluté a kopr jsou ukryté poklady v mrazáku. Tahle vzpomínka na léto přijde k chuti i v lednu. Venku sice konečně začal padat sníh ale s hrncem plným fazolek si připadám jako na prázdninách u babičky.


Ingredience asi pro 2 osoby:

500-600 g fazolek nejlépe směs zelených a žlutých
v létě čerstvých a v zimě mražených
50-60 g másla
100-150 ml smetany
1-2 lžíce hladké mouky
1 kávová lžička cukru, ocet, sůl, čerstvý mletý pepř
kopr

Pracovní postup:


Fazolky mražené už máte pravděpodobně předem očištěné. U čerstvých seřízněte konce a propláchněte je vodou. Dejte fazolky vařit do osolené vody. Vody dejte jen málo tak aby lusky byli ponořené a vařte do poloměkka. Trvá to jen pár minut. Na pánvi si připravte  světlou jíšku z másla a hladké mouky. Jíšku přidejte k fazolkám a dobře rozmíchejte. Znovu přivedťe k varu a přidejte smetanu. Ochuťte asi jednou lžičkou cukru, pár kapkami octa. Přidejte sůl a pepř podle Vaší chuti. Vařte fazolky do měkka a ke konci varu přidejte jemně posekaný kopr. Takto uvařené fazolky si můžete vychutnat s vařeným vejcem, plátkem vařeného hovězího masa a s vařenými bramborami. Já je mám nejradši s vařeným vejcem z hlubokého talíře a lžící.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky