Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Banánový chlebíček / Banana bread


Banánový chlebíček s ořechy a kousky čokolády můžete jíst k snídani, k svačině nebo jako dezert ke kávě či čaji. Je plný energie a skvěle chutná.



Ingredience pro 1 formu na chlebíček:

125 g másla + kousek na vymazání formy
175 g tmavého třtinového  cukru
1 ližčka vanilkového extraktu
2 vejce
4 banány
225 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžika mleté skořice
70 g lískových ořechů (mletých nebo na hrubo posekaných)
120 g medu
100 g tmavé čokolády
hrubá mouka na vysypání


Na karamelovou polevu:
250 ml smetany na šlehání
135 g tmavého cukru


1–2 hrsti ořechů (směs lískových a vlašských) na posypání

Pracovní postup:

1) Máslo s cukrem ušleháme v robotu do nadýchané pěny
2) Do pěny zašleháme jedno po druhém celá vejce
3) Banány oloupeme a pokrájíme na kolečka do mísy a  rozmačkáme vidličkou 
4) Do těsta přidáme med, vanilkový extrakt a znovu promícháme
5) Přidáme banány a znovu promícháme
6) Mouku smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí a přidáme k těstu do robota a znovu promícháme
7) Nasekáme na hrubo čokoládu
8) Čokoládu a ořechy přidáme do těsta a už jen pomocí stěrky spojíme s těstem
9) Rozehřejeme troubu na 160 C
    Vymažeme formu na chlebíček máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme připravené   
    těsto a uhladíme povrch.
    Pečeme 1 hodinu - 1h 15min.







Příprava polevy:
Smetanu svaříme s cukrem do zhoustnutí cca 8 minut. Necháme zchladnout.

Upečený chlebíček zalijeme polevou a ozdobíme oříškama.

A už ho můžete prudce sníst. Inspirováno Deníkem Dity P.
















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky