středa 15. ledna 2014

Celerová remuláda

Celerová remuláda podle Hestona Blumenthala je velká lahůdka. Můžete ji jíst jen tak s bagetou jako lehkou večeři nebo ji připravit jako předkrm. Obzvlášť bude chutnat mužům.

Ingredience asi pro 4 osoby :

300 g celeru nastrouhaného (na jemno nebo na hrubo jak má kdo rád)
1 lžíce kaparů v soli nebo v octě ! (pokud použijete kapary v octě opláchněte je pod vodou )
25 g slaných okurek Cornichons
( dají se koupit v Makru - znojemské ani domácí  nejsou do téhle remulády vhodné)
35 g hrubozrnné hořčice
šťáva z 1 citronu
2 lžíce petržele jemně pokrájené
4 lístky estragonu (lze vynechat)
150 g majonézy (nejlépe domácí)
sůl, pepř

Pracovní postup:

Oloupaný a nastrouhaný celer dáme do misky. Přidáme hořčici, kapary, jemně pokrájené okurky a šťávu z citronu. Přidáme majonézu a petržel. Ochutíme solí a pepřem.

Je to jednoduché ale naprosto překvapivě dobré jídlo. Fotku nemám když jsem to zkusila poprvé remuláda byla hned fuč ! Nechte si chutnat. Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravit prakticky po celý rok. Celeru sezóna nikdy nekončí ! Za vyzkoušení by stálo vyměnit celer za mrkev. Získáme tak jemnější variantu této pochoutky.