Celerová remuláda

Celerová remuláda podle Hestona Blumenthala je velká lahůdka. Můžete ji jíst jen tak s bagetou jako lehkou večeři nebo ji připravit jako předkrm. Obzvlášť bude chutnat mužům...
Celer má nezaměnitelnou chuť velké spektrum prospěšných látek.
Ingredience asi pro 4 osoby :
300 g celeru nastrouhaného (na jemno nebo na hrubo jak má kdo rád)
1 lžíce kaparů v soli nebo v octě ! (pokud použijete kapary v octě opláchněte je pod vodou )
25 g slaných okurek Cornichons
( dají se koupit v Makru - znojemské ani domácí nejsou do téhle remulády vhodné)
35 g hrubozrnné hořčice
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce petržele jemně pokrájené
4 lístky estragonu (lze vynechat)
150 g majonézy (nejlépe domácí)
sůl, pepř
Hrst bylinek na ozdobení
Cherry rajčata na ozdobení
Pracovní postup:
Oloupaný a nastrouhaný celer dáme do misky. Přidáme hořčici, kapary, jemně pokrájené okurky a šťávu z citronu. Přidáme majonézu a petržel. Ochutíme solí a pepřem.Vše vymícháme metličkou.
Je to jednoduché ale naprosto překvapivě dobré jídlo. Když jsem tento recept vyzkoušela poprvé, remuláda byla hned fuč ! Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravit prakticky po celý rok. Celeru sezóna nikdy nekončí !
Za vyzkoušení stojí vyměnit celer za mrkev. Získáte tak jemnější variantu této pochoutky.
NAŠE TIPY:
1) Pokud spěcháte můžete použít nastrouhaný sterilovaný celer. Dávejte ale pozor na zvýšený obsah soli v nálevu. Klidně celer propláchněte vodou a nechte ho okapat na cedníku.
2) Hořčici hrubozrnnou můžete zaměnit za hořčici dijonskou v tom případě jí ale stačí čajová lžička
3) Do remulády můžete přidat i nastrouhané jablko.
4) Kromě majonézy lze přidat i kysanou smetanu cca 120g

Za vyzkoušení stojí vyměnit celer za mrkev. Získáte tak jemnější variantu této pochoutky.
NAŠE TIPY:
1) Pokud spěcháte můžete použít nastrouhaný sterilovaný celer. Dávejte ale pozor na zvýšený obsah soli v nálevu. Klidně celer propláchněte vodou a nechte ho okapat na cedníku.
2) Hořčici hrubozrnnou můžete zaměnit za hořčici dijonskou v tom případě jí ale stačí čajová lžička
3) Do remulády můžete přidat i nastrouhané jablko.
4) Kromě majonézy lze přidat i kysanou smetanu cca 120g

Komentáře
Okomentovat