Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Celerová remuláda




Celerová remuláda podle Hestona Blumenthala je velká lahůdka. Můžete ji jíst jen tak s bagetou jako lehkou večeři nebo ji připravit jako předkrm. Obzvlášť bude chutnat mužům...
Celer  má  nezaměnitelnou chuť velké spektrum prospěšných  látek.

Ingredience asi pro 4 osoby :

300 g celeru nastrouhaného (na jemno nebo na hrubo jak má kdo rád)
1 lžíce kaparů v soli nebo v octě ! (pokud použijete kapary v octě opláchněte je pod vodou )
25 g slaných okurek Cornichons
( dají se koupit v Makru - znojemské ani domácí  nejsou do téhle remulády vhodné)
35 g hrubozrnné hořčice
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce petržele jemně pokrájené
4 lístky estragonu (lze vynechat)
150 g majonézy (nejlépe domácí)
sůl, pepř

Hrst bylinek na ozdobení
Cherry rajčata na ozdobení

Pracovní postup:

Oloupaný a nastrouhaný celer dáme do misky. Přidáme hořčici, kapary, jemně pokrájené okurky a šťávu z citronu. Přidáme majonézu a petržel. Ochutíme solí a pepřem.Vše vymícháme metličkou.

Je to jednoduché ale naprosto překvapivě dobré jídlo. Když jsem tento recept vyzkoušela poprvé, remuláda byla hned fuč !  Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravit prakticky po celý rok. Celeru sezóna nikdy nekončí !
Za vyzkoušení stojí vyměnit celer za mrkev. Získáte tak jemnější variantu této pochoutky.



NAŠE TIPY: 

1) Pokud spěcháte můžete použít  nastrouhaný  sterilovaný celer. Dávejte ale pozor na zvýšený obsah  soli v nálevu. Klidně celer  propláchněte vodou a nechte ho okapat na cedníku.
2) Hořčici hrubozrnnou  můžete zaměnit za hořčici dijonskou v tom případě jí  ale stačí čajová lžička
3) Do remulády můžete přidat i nastrouhané jablko.
4) Kromě majonézy lze přidat i kysanou smetanu cca 120g











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky