Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Medovo - mléčné koláčky s mandlemi

  Křehké a vláčné, teplé i studené vždycky Vám budou chutnat.
  Překvapte tímto neobvyklým dezertem své blízké.

Příprava: 20 min.
Pečení:   20 min.

Ingredience na 4 koláčkové formičky o průměru cca 10 cm:

 80 g změklého másla + kousek na vymazání formiček
   2 polévkové lžíce moučkového cukru
150 g hadké mouky
  60 g mletých mandlí nebo lískových oříšků
    1 polévková lžíce mléka

Náplň:

 125 ml mléka
   60 ml smetany
     1 svitek celé skořice
     3 žloutky
     2 lžíce medu

Pracovní postup:

1) Troubu předehřejte na 180 C.
    Máslo a cukr pomocí ručního mixeru nebo v robotu utřete do pěny. Přidejte mouku, mandle a mléko. 
    Těsto bude připomínat drobenku, přendejte ho do misky a uložte do chladu alespoň na půl hodiny.

2) Vymažte formičky máslem a vtlačte do nich těsto. Vytvořte okraje aby náplň držela tvar formičky.
     Pečte 10 minut na 180 C.

3) Připravte náplň:
    mléko, smetanu a svitek skořice  smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu
    odstavte a vyjměte skořici

    Ve vodní lázní šlehejte žloutky a med do husté téměř bílé pěny.
    Přidejte k mléčné směsi a promíchejte. Nevařte !!!
   
4) Vyjměte formičky s koláčky z trouby a směs pomocí naběračky nalévejte  na předpečené korpusy.
     Pečte dále ještě 8 - 10 minut až náplň zpevní. 
     Upečené koláčky nechte zchladnout. Po úplném vychladnutí jdou lehce  vyjmout z formiček. 
     Můžete je ozdobit ovocem, podávat s ovocným pyré nebo kopečkem šlehačky.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky