Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Ořechové řezy

Miluji ořechy v každé podobě. Sladké, slané, v dezertech nebo jen tak si po večerech loupu……
Miluji všechny druhy …
…...pokud jste na tom stejně tenhle dezert Vás ořechově uspokojí …..

Ingredience: na jeden menší plech nebo do větší koláčové formy

Těsto:
140 g másla změklého
140 g moučkového cukru prosátého
1 žloutek
200 g vlaššských nebo lískových ořechů, mletých
          ořechy lze nahradit i mletými mandlemi
4 bílky
70 g hrubé mouky
máslo a hrubá mouka na vymazání formy na řezy

Poleva :
3 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Pracovní postup:

1) Troubu předehřejte na 170 C
2) Pomocí ručního mixéru  nebo metličky důkladně utřete v míse máslo, cukr a žloutek do husté bílé pěny
3) Z bílků ušlehejte tuhý sníh
4)Do žloutkové pěny přidejte pouze 140 g mletých ořechů (zbytek ořechů ponechte stranou), hrubou mouku a zlehka vmíchejte sníh z bílků
5) Těsto rovnoměrně rozetřete stěrkou na vymazaný a vysypaný plech nebo do vymazané a vysypané koláčové formy
6) Pečte, až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout cca 10-15 minut. Těsto nesmí být hnědé ani zcela  propečené
7) Připravte si polevu : utřete žloutky s oběma cukry až úplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní malinko vody ). Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete polevu na horké těsto a posypte zbylými ořechy
8)Nechte na plechu úplně vychladnout a pak nakrájejte řezy. Pokud budete chtít tenhle dezert použít jako další druh vánočního cukroví vykrajujte z upečeného těsta vykrajovátky tvary podle vašeho výběru. Stačí upéct těsně před Štědrým dnem, řezy  nepotřebují rozležet.
Řezy můžete ozdobit krémem podle Vaší chuti. 









Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky