Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

ACAÍ

   Mám ráda nové chutě s když jsem dostala nabídku zúčastnit se  ochutnávky  Acaí (čti asají)  neváhala jsem ani chvilku. A byl to zážitek. Acaí je štíhlá palma s dlouhými listy. Roste v brazilském pralese a produkuje trsy s ovocem o váze až 6 kg. V brazílii tyhle bobulovité plody plné semen nazývají super-food. Krásně fialové plody připomínající borůvky obsahují vitamíny, minerální látky, esenciální nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty. Vzhledem k tomu, že sklizené ovoce velmi rychle oxiduje musí se expedovat do 24 hod. po sklizni. Aby se uchovali všechny důležité látky těchto plodů je ovoce zmrazováno v blocích nebo se rovnou mrazí do plastových kelímků a takto uchované se prodává. 
  
  Tradiční Brazilské Acaí je na Tigela (tidžela). Z mraženého ovoce si oddělíte část přidáte banán a rozmixujete ponorným mixérem . Podává se v misce s müsli a kolečky banánu. Je to vynikající a velmi osvěžující snídaně. Z Acaí můžete připravit koktejly, smoothie a nebo se dá jíst jen tak jako zmrzlina. Rozmixované je výborné jako náplň do palačinek nebo na lívanečky. Chuť Acaí připomíná borůvky ale s troškou čokolády. Je to chuť nezaměnitelná. Všichni kdo se zúčastnili degustace byli nadšeni a já už ji mám v mrazáku.






Komentáře

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky