Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Slané koláčky z listového těsta


Tyhle koláčky, vlastně jsou to čterečky snadno a rychle připravíte ve chvíli kdy za dveřmi už stojí hosté nebo máte fakt velký hlad ale nechce se vám vařit. 
Suroviny:
1 balíček listového těsta
černé olivy okapané přepůlené
sušená rajčata v olivovém oleji pokrájené na menší kousky
300 g mini mozzarella pokrájená
bazalkové pesto 
olivový olej
rukola
cherry rajčata pokrájená na půlky
prosciutto
1 našlehané vejce
trochu tymiánu, sůl, pepř 

Pracovní postup:
Troubu předehřejte na 200 C. Plech vyložte pečícím papírem. Aby se vám papír nezvedal pokapejte plech troškou oleje. Z rozváleného těsta vykrájejte čtverečky přibližně 12x12 cm. Zvedněte jim okraje, přilepte rohy vlhou rukou, dno propíchejte vidličkou  a vnitřek potřete bazalkovým pestem.  Na každý koláček  klademe náplň podle chuti : plátek prosciutta, půlky cherry rajčete, sušená rajčata, mozzarellu, olivy. Vyplníme celý prostor vnitřku koláčku. Můžete lehce posolit hrubozrnnou solí, opepřit mletým pepřem a okořenit troškou tymiánu.  Zakápněte olivovým olejem. Vnější strany potřete rozšlehaným vejcem. 


Pečte  15 - 20 minut až koláčky zezlátnou. Sejměte z plechu. Podávejte s lístky rukoly.
Můžete vyzkoušet změnit mozzarellu za parmazán v tomto případě buďte opatrní se solí.
Ke koláčkům si dejte skleničku bílého vína.


Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky