neděle 24. března 2013

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy

  Po skončení kurzu pečení jsem neodolala a v PRAKULU si koupila další kuchařku do své sbírky asi tak 120 v pořadí.  Jmenuje se Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček. Dokonale  propracovaná a obsáhlá kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha v mojí knihovně  bezpečně zaujme své čelní místo. Pravdou je, že se snažíme vařit moderně a trochu zapomínáme na recepty jídel které nám vařily naše babičky když jsme byli dětmi. Tak, že moje poděkování patří Romanu Vaňkovi za jeho poselství příštím generacím.

"Jestli něco opravdu musíme, tak je to jíst a spát....Pojďme dělat to první už konečně pořádně"
                                                                                                                 -Roman Vaněk - předmluva !