Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Laboratorio - scuola di cucina


Kurz Lunch & Run


Zvědavost mně dovedla do kuchařské školy vaření  Riccarda Lucqueho.
Kurzy se konají na objednávku v novém ateliéru Laboratorio, Scuola di cucina v Krocínově ulici na Praze 1. Účastníkem se může stát jak úplný „amatér", tak i profesionál, který má zájem prohloubit a zdokonalit své dovednosti. Neznám nikoho ze svého okolí kdo by se tohoto kurzu zúčastnil a tak jsem pro jistotu vybrala polední vaření kurz Lunch&Run. V gastronomických časopisech byl tento kurz prezentován takto: Jdete okolo a máte čas na oběd, přijdte k nám, uvařte si ho, snězte a běžte. Každý den ve stejný čas. Když jsem takový druh kurzu hledala nebyl vypsán ani jeden. O týden později mi přišla zpráva s nabídkou pátečního kurzu. Odeslala jem přihlášku a téměř do posední chvíle jsem nevěděla co budu vařit. Menu se upřesňuje na stránkách školy až těsně před konáním kurzu. S sebou nepotřebujete nic jen dobrou náladu. Zástěru dostanete na místě a můžete si jí za 390,-Kč koupit domů (čistou nepoužitou) ! Mám ji :-)
Kurz začíná ve 12.30 a čeká na vás špičkově vybavený ateliér  rozdělený na dvě části, v přízemí najdete komfortně zařízené kuchyňské studio se společenskou místností, ve sklepních prostorách pak vinotéku určenou  pro sommeliérské kurzy a degustace vína.
Vaše osobní věci uložíte do šatny. Samozřejmostí jsou čisté toalety a umyvadlo. Na pracovní ploše jsou připraveny veškeré suroviny a nádobí pro vaření vybraného menu. Pokud nechcete vařit předkrm cena kurzu se sníží a vaříte pouze hlavní chod. Veškeré nápoje si hradíte sami. Já měla sklenku proseca a kávu k obědu. 
Kuchařské kurzy jsou rozděleny do různých úrovní a nabízí naprostou svobodu volby, ať už jde o intenzívní kurzy, jednorázové lekce, soukromé kurzy pro skupiny apod. Maximální kapacita kurzů je 16 osob, nicméně tento počet se vždy odvíjí od náročnosti kurzu.
Délka jednotlivých kurzů je různá, odvíjí se od náročnosti a tematického zaměření kurzů.
Během celého kurzu máte  možnost komunikovat s kuchařem nebo jeho asistentem. Pokud nebudete něčemu rozumět, neváhejte se zeptat, poradí Vám velmi pohotově a profesionálně.  Vše, co si uvaříte, sníte v krásné jídelně nebo si můžete pokrm odnést domů. Dokonce za vámi může přijít návštěva která se dívá  (nesmí překážet) jak vám to jde od ruky a následně ochutná vaše dílo. Naším šefem se pro včerejší kurz stal Radim Gerlich z restaurace Aromi. Uvařila jsem pastu (vařila se 15 minut a byla al dente) s krevetami a mušlemi. Zásadní ingrediencí byla omáčka ze skořápek krabů a krevet. Radim odpověděl na všechny otázky a báječně vysvětlil postup přípravy a prozradil svoje tajné postupy . Během vaření můžete fotit a dělat si poznámky. Kuchař vám předvede celý postup přípravy. Pak následuje vaření účastníků kurzu. Kuchař už jen dohlíží a poradí pokud se něco nedaří. Jídlo si sami naservírujete a sníte. Je to parádní zážitek. Na kurz jsme šly tři ženy a užily jsme si to skvěle. Po obědě jsme si v krásně zařízené jídelně vypily italské espresso a cestou domů jsme se cítili jako když jdete z lázní. Rozhodly jsme se, že budeme chodit do kurzů pravidelně 1x měsíčně. A příště si můžeme vybrat sami jídlo, které se chceme naučit vařit. Nezbývá než doporučení : Jdi, uvař to, sněz to a běž ........











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky