Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Pain aux olives (olivový chlebíček)


Tento recept mi doporučila úžasná dáma Dagmar Derré a je to vynikající, voňavý dejme tomu chleba bez kynutí se spoustou dobrot uvnitř.


Ingredience:

 180-200 g hladké mouky. 
      1lžičku prášku do pečiva
      4 vejce
      5 lžic oleje
 150 ml mléka
 150 g míchaných oliv bez pecek (zelené, černé)
 100 g strouhaného pamazánu
 150 až 200 g anglické slaniny  nakrájené na drobno ( já jsem použila italský špek )
  pepř-sůl-máslo na vymazání formy

Olivy propláchneme  vodou a necháme okapat.
Do mouky promíchané s kypřícím práškem zapracujeme po jednom vejce. Vmícháme po částech olej a mléko a velmi dobře promícháme. Ideální je použít ruční mixér a těsto vymíchat do hladka. Opepříme a velmi opatrně osolíme.  Olivy i slanina jsou dostatečně slané!
Pak přimícháme sýr, rozpůlené olivy  a slaninu. 
Obdélníkovou formu na  dobře vymažeme máslem a naplníme těstem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut a teplotu zmírníme na 170-180 °C. Pečeme dalších asi 30 minut. Přibližně v polovině pečení můžeme zakrýt alobalem.
Zajímavější chuť získáme přidáním sušených rajčat do těsta.

Podáváme k salátům nebo si dejte jen tak. Krásně voní a báječně chutná . A nezbyde ani drobeček.

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky