Pain aux olives (olivový chlebíček)
Tento recept mi doporučila úžasná dáma Dagmar Derré a je to vynikající, voňavý dejme tomu chleba bez kynutí se spoustou dobrot uvnitř.
Ingredience:
180-200 g hladké mouky.
1lžičku prášku do pečiva
4 vejce
5 lžic oleje
150 ml mléka
150 g míchaných oliv bez pecek (zelené, černé)
100 g strouhaného pamazánu
150 až 200 g anglické slaniny nakrájené na drobno ( já jsem použila italský špek )
pepř-sůl-máslo na vymazání formy
Olivy propláchneme vodou a necháme okapat.
Do mouky promíchané s kypřícím práškem zapracujeme po jednom vejce. Vmícháme po částech olej a mléko a velmi dobře promícháme. Ideální je použít ruční mixér a těsto vymíchat do hladka. Opepříme a velmi opatrně osolíme. Olivy i slanina jsou dostatečně slané!
Pak přimícháme sýr, rozpůlené olivy a slaninu.
Obdélníkovou formu na dobře vymažeme máslem a naplníme těstem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut a teplotu zmírníme na 170-180 °C. Pečeme dalších asi 30 minut. Přibližně v polovině pečení můžeme zakrýt alobalem.
Zajímavější chuť získáme přidáním sušených rajčat do těsta.
Podáváme k salátům nebo si dejte jen tak. Krásně voní a báječně chutná . A nezbyde ani drobeček.
Komentáře
Okomentovat