Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mandlový koláč s broskvemi

  K nedělnímu obědu patří i moučník ke kávě. Tentokrát jsme vyzkoušely jednoduchý koláč s mandlemi a kompotovanými broskvemi bez prášku do pečiva a s minimem mouky a cukru. Výsledkem je nepřeslazený lehký dezert, který můžete podávat s kopečkem zakysané smetany. Ovoce můžete libovolně měnit (švestky, ryngle, meruňky ale i jablka) budou Vašemu koláči slušet !

Příprava : 25 minut
Pečení :   35 minut

Ingredience na 1 koláčovou formu :

400 g kompotovaných broskví (okapaných)
3 celá vejce
75 g krupicového cukru
špetka soli
100 g hladké mouky
120 g mletých mandlí
130 g smetany ke šlehání
máslo na vymyzání formy a hrubá  mouka na vysypání
moučkový cukr na poprášení




Pracovní postup:

1) Kompot zcedíme od šťávy a necháme ovoce okapat.
    Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí.

2) Vejce, cukr a sůl šleháme ručním šlehačem nebo pomocí robota se šlehací metlou do pěny.
    Po lžících přidáváme mouku, potom mleté mandle a nakonec přilíváme smetanu. 
    Šleháme do hladkého těsta. Rozehřejeme troubu na 180 C.

3) Těsto nalijeme do formy a na něj klademe ovoce. 
    Vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut do zlatova. 
    Vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí. 
    Hotový koláč můžete lehce pocukrovat moučkovým cukrem.

Servírujte vychladlý, koláč jde dobře vyndat z formy a lehce krájet .

















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky