Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Jarní zeleninová polévka

  Na jaře už nechceme jíst husté polévky ale chceme si vychutnávat křehkost a čerstvost zeleniny, která se všude nabízí. Využijte všeho co je kolem Vás čerstvé a krásně zelené. Uvařte si skvělou jarní polévku.


Celková příprava a doba vaření : cca 60 minut

Ingredience pro asi 6 porcí :

3 větší očištěné mrkve
1 petržel oloupaná
1/4 celeru oloupaný
2 polévkové lžíce másla
10 drobnějších brambor oloupaných
2 stonky řapíkatého celeru oloupaného
sůl, čerstvý mletý pepř
1 a 1/4 l litru domácího zeleninového nebo kuřecího vývaru
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
50 g hrášku 
50 g zelených fazolek
3 stonky zeleného chřestu 
petrželka, pažitka 

Pracovní postup :

1) Veškerou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očištěte a pokrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a pokrájejte na větší kousky, řapíkatý celer nakrájejte na drobno, zelený chřest na špalíčky. 

2) V hrnci ve kterém budete vařit polévku rozehřejte dvě lžíce másla a orestujte na něm :
mrkev, celer, petržel. Po chvilce přidejte brambory a řapíkatý celer. Dodejte nové koření, celý pepř a bobkový list. Promíchejte, počkejte až se zelenina rozvoní a zalijte ji vývarem. Mírně osolte. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut. 

3) Po uplynutí času by měla být zelenina měkká. Přidejte hrášek, fazolky a chřest. Teď přidejte podle chuti pepř. Povařte ještě asi 7 minut. Ochutnejte a případně přisolte. Vaše polévka plná zeleniny je hotová. Ozdobte ji čerstvou sekanou petrželkou a pažitkou.



































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky