Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Navštívenka / Prodejní zahrada InFlore a malé letní rozjímání…...

Košík plný léta………………


  ať žijete ve městě nebo na venkově, v Česku nebo za hranicemi je vždycky skvělé mít možnost zajít na nejbližší trh s ovocem a zeleninou. Právě nakupování na trhu Vám umožní poznat vše co se pěstuje právě ve Vašem regionu a jeho okolí. A první letní dny jsou k tomuto účelu ideální. Teplé počasí zlepšuje náladu a chuť k vaření. Ovoce a zelenina je právě teď ve skvělé  kondici. Chvilku se na trhu posa'dte třeba s dobrou kávou a přemýšlejte o receptech. Jeden ani neví čím začít …..Nabídka stánků je opravdu pestrá, nabízí se : mladý hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, křupavá a sladká karotka, křehké saláty, okurky, papriky, rajčata, maliny, meruňky, broskve atd. atd. V mysli kulináře běží myšlenky o tom zda upéct dezert nebo si dát grilovanou zeleninu, čerstvý salát či studenou zeleninovou polévku. Jsou to krásné myšlenky…..Vše co nakoupíte si doma osahejte, kochejte se barvami i vůněmi léta. Uvařte si letní risotto s mascarpone a hráškem, sladkou rýži s malinami, nové brambory s tvarohem. Buďte co nejvíc venku s přáteli, s rodinou a chtějte ochutnat co nejvíce z letních dobrot. A jestli máte chuť pošlete nám fotky toho jak si tyhle chvíle užíváte.




Navštívenka / In Flore

  Když není trh tzv. po ruce, alternativou a to velmi skvělou může být nákup zeleniny přímo z pole. Něco takového jsme zažili jen ve Švýcarsku. O to víc jsme se těšili na návštěvu prodejní zahrady nedaleko Žebráku v obci Sedlec. Zahrada InFlore se specializuje na pěstování jiřin a mečíků. Najdete zde velmi zajímavé kultivary těchto krásných květin. Ale nás zajímala hlavně zelenina. V současné době lze koupit přímo z pole třeba mangold, zelené fazolky, rajčata, papriky, žluté patizony, svazkovou cibuli, petrželku, estragon, bazalku, cukety a mnoho kultivarů salátů.  Koupit zde lze také samozavlažovací truhlíky i zeminu pro pěstování různých druhů rostlin. Vybrat si můžete i z ovocných stromků a růží. S výběrem Vám zahradníci velmi ochotně pomohou a zároveň poradí s pěstováním.
Zajímavostí a chloubou zahrady jsou lilky. Pěstují je zde venku a krásně plodí. V zahradě můžete objevit i další zajímavé rostliny např. okru ( jedlý ibišek), melouny a artyčoky.
Vše se peštuje bez chemických postřiků jen s organickým hojením. 
  
  My jsme zde koupili krásnou kapustu, brokolici, mladou cibulku, salát dubáček, mladé lusky zeleného hrášku, bylinky a trvalky pro náš dvorek a balkon. 
  V zahradě jsou k dispozici malé kárky do kterých si můžete uložit Váš nákup. Takto si vše pohodlně dovezete k autu. Zaparkujete bez problémů přímo u vchodu do zahrady.

Návštěvu zahrady můžete spojit s výletem do brdských lesů.

Otevírací doba zahrady : 
Pondělí - pátek 8.30 - 17.00 hod.
Sobota              8.30 - 12.00 hod.
Neděle : zavřeno

Další informace najdete na : http://www.inflore.cz


































Komentáře

  1. I u nás na venkově se teď už skoro všude používá geotextílie. Ještě si vzpomínám na to jak si dříve babička dopomáhala různými jinými technologiemi. No ani jedny pravda dlouhodobě nedávaly smysl, ale tak to nevadí. Vždy něco vypěstovala babička a já si rozhodně nestěžovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel nemáme zahradu, náš příspěvky se týkal naší návštěvy v jedné úžasné zahradě.

      Vymazat
  2. No jestli chcete tak já vám dohodím jednoho člověka který dokonce dělá i návrh zavlažování zahrady a to teda budete vidět. On je skutečně jednička ve svém oboru a je hned vidět že to umí ale opravdu dobře. Já ani nevím jestli něco takového je pro vás..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky