Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Švestkový koláč s mandlemi a skořicí



 Tenhle koláč má trochu mírný nádech podzimu ale péct ho můžete kdykoli máte po ruce čerstvé švestky nebo blumy. Recept je velmi jednoduchý ale výsledek famózní.



Doba pečení :asi 40 minut 
Doba přípravy : asi 30 minut

Ingredience na 1 kulatou koláčovou formu:


1 balení listového těsta 

Náplň:

130 g másla + kousek na vymazání formy        
100 g krupicového cukru  + trochu na posypání
100 g mletých mandlí nebo lískových oříšků
 2 vejce
 600 g zralých švestek 
 mletá skořice
 mandlové lupínky na posypání
 hrubá mouka na vysypání formy


Pracovní postup:

1) Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
    Švestky omyjte, odpeckujte, nakrájejte na čtvrtky a odložte stranou. 
   
2) Předehřejte troubu na 180 C.

3) Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte mleté mandle a postupně obě
    celá vejce.

4) Vyválejte listové těsto na pomoučněném vále na tenkou placku. 
    Těsto vložte do formy, přitiskněte k okrajům a dno lehce propíchejte vidličkou.
    Na těsto rozetřete stěrkou mandlovou náplň. 
    Do náplně vkládejte připravené švestky. Zlehka je zatlačte do náplně a posypte skořicí, troškou
    cukru a mandlovými lupínky. Koláč vložte do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 40 minut. 
    Občas zkontrolujte. Koláč je upečený, když okraje listového těsta a mandlová náplň zezlátnou.    
    Vyzkoušejte špejlí, pokud se těsto nelepí máte hotovo.

Teď už si jen přivoňte a až koláč vychladne, vychutnejte si kombinaci švestek, mandlí a skořice.









Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky