Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Co ještě pražský gurmán potřebuje aneb Gastro sobota / Navštívenka

  Včerejší procházka centrem Prahy mně donutila k zamyšlení. Během poměrně krátké doby, na ne příliš dlouhém úseku jsme objevili nádherné nové gurmánské podniky. Některé jsme už znali o některých jsme slyšeli a všechny jsme je toužili znovu navštívit a objevit.  Procházka začíná na rohu Dlouhé a Revoluční ulice. Jako první se nabízí nový podnik otevřený zatím jen ve zkušebním provozu.  Už venkovní označení a výlohy jsou velmi poutavé. Jedná se bistro založené na konceptu zdravého  a rychlého stravování s hezkým názvem O'papa. Uvnitř se nesmí fotit tak že, to respektujeme a žádné obrázky Vám neukážeme. Ale stojí to za návštěvu. V chladících vitrinách najdete polévky, saláty, plněné sendviče, jogurty, ovoce, čerstvé šťávy. Bistro nabízí lehkou kuchyni s vysokým podílem cereáliíí, ovoce,  zeleniny a skvělou vlastní nabídku pečiva. Najdete zde i sushi sety. Vše je prakticky a hezky zabaleno. Celý interiér je  sjednocený, včetně hrnečků na kávu s logem podniku. Co víc si přát. Můžete se zde posadit nebo si vše odnést  s sebou. Snídat zde můžete od 7.00 hod. Wi-fi zdarma.

O'papa najdete v Revoluční 7
Praha 1
více info na :



zdravého a
 rychlého stravování.






  Nadšeni krásným bistrem a plni dojmů jsme pokračovali Dlouhou ulicí do naší oblíbené Gurmet pasáže v č.p. 39. Pasáž se už začíná plnit perfektními obchody. K našim oblíbeným Sisters (chlebíčkárna) a skvělého Amaso brzy bude patřit i Bistrotéka. Další jistě úžasný podnik  Riccarda Lucqueho. Zatím si na něj ještě počkáte ale uspokojit svoje masové chutě můžete v Amaso. Podle nás, nejhezčího a velmi kvalitního řeznictví v Praze. Dejte si zde skvělou sekanou do housky a vnímejte tu vůni masových specialit uvnitř obchodu. Skrz výlohu můžete pozorovat práci řezníka.  Maso si zde sami bourají, nechávají odležet a uzrát. 

  Dlouhá ulice Vám nabídne i stylový restaurant Fish & Chips, skvělou prodejnu s ovocem a zeleninou Frutapura,  vinotéku Le Bourgin a kousek dál v Kozí 1 si kupte pečivo a sladkosti v Bake shopu. Prostě není třeba chodit do supermarketů, vše si koupíte během chvíle na jedné příjemné procházce.
Zcela unešeni a nadšeni jsme se zatoulali na vynikající espresso do La Bottega  di Finestra v Platnéřské ulici. Nikdy se nám odtud nechce ale naším cílem bylo navštívit francouzský trh na Kampě.

  Francouzské trhy se na Kampě konají letos už po sedmé a je to nejlepší gastro událost v Praze. A podle obležení stánků už se stala hodně oblíbenou akcí. Stánky sotva ustály tlak koupěchtivých zákazníků.  V nabídce byli klobásky merguez, šneci, kalamáry, mušle, krevety, ryby, cider, víno, nealko, šampaňské atd. atd. Atmosféra skvělá, když nebylo kam si sednout lidé posédavali na chodnících a v nedalekém parku. Každý s pohárkem vína. Nastěhovala bych tam takový trh natrvalo. Opravdu si chvilku připadáte jako ve Francii. Máme radost, že je kolem nás tolik gurmánů, kteří nelitují času a peněz aby mohli ochutnat něco nového a jiného. Přijdeme zase za rok, už teď se sem těšíme.

























   Máme rádi italskou kávu Vescovi a naše  další zastávka je téměř pravidelná. V  Caffé Vescovi, Újezd 36, Praha 1 se zastavujeme pravidelně. Jejich venkovní lavička je ideální pro jedno espresso a domácí koláč. A aby to byla dokonalá gastro procházka koupili jsme konečně v obchodě Potten&Pannen marocký Tajine od Emile Henry. Je úžasný, elegantní a tradiční.

  Tím jsem považovala procházku za ukončenou, jenže to nejlepší na nás teprve čekalo. Na Újezdě 24 se  nedávno otevřelo zatraceně krásné Angelato Café. No, neodolali jsme. Jednu oříškovou a jednu pistáciovou zmrzlinu jsme si dali přímo namístě. Interier je nádherný. Takový podik jsme  viděli jen v Itálii ve Veroně. Skvělý design, příjemné barvy. Milá obsluha a naprosto vynikající výběr zmrzliny. Tohle musíte vidět a ochutnat. 
                                                   A to je už opravdu konec……???? ne ještě pár řádek níže…..





  Máme velikou radost, jak se vše kolem nás mění k lepšímu. Máme kam jít nakoupit, kde si zamlsat a posedět. A to není zdaleka vše, víme o dalších skvělých místech, která zmapujeme příště. Jen jestli to vše Praha unese. Snad všechny tyto skvělé podniky budou mít dostatek zákazníků a uživí se. Je zde ještě místo pro něco nového ? Chybí v Praze mlsnému gurmánovi ještě něco ? Napiště nám co Vám chybí a kam by jste rádi chodili.
Všem novým podnikům a odvážným podnikatelům přejeme ať jsou tu pro nás hodně dlouho.
A Vy, co jste dosud žádné z těchto míst  nenavštívili přejeme :
                                      Dobrou chuť a mnoho radosti z nakupování !!!!!







Komentáře

  1. Máte pravdu určitě v tom že najít v dnešní době někoho kdo to umí s rukama a je zároveń dostupný cenově není vůbec jednoduché. My třeba známe kluka, který dělá v zámečnictví praha a je to muž na svém místě. Skutečně se práce nebojí a dělá mu to radost pomáhat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, váš komentář je trošku mimo téma.

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky