Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Čokoládový krém s banány a mini biscuits


Recept na úžasné malinké sušenky (biscuits) jsme získali od skvělého italského šefcukráře Daniela Combiho. Měli jsme možnost je ochutnat po jedné přátelské večeři. Sušenky byli ozdobou úžasného krému z bílé čokolády Valrhona s višněmi. My jsme je využili na krém z jogurtu, kysané smetany a čokolády. Sušenky jsou výborné a když je nesníte v kombinaci s krémem můžete je přidávat do jogurtu na snídani nebo je podávat jako malou pozornost ke kávě nebo čaji.


Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
4 menší porce 


Ingredience  na čokoládový krém:

1 bílý jogurt např. jihočeský nebo choceňský    
1 balení husté kysané smetany
100 g hořké čokolády 60 % a více
1-2 banány

Ingredience na mini biscuits :

100 g mandlové mouky
  80 g rýžové mouky
  20 g kukuřičné mouky nebo pohankové mouky
100 g třtinového cukru
100 g studeného másla

Pracovní postup:

1)  Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a promíchejte ji dohladka.
     Odstavte ji a nechte chvíli zchladnout.
     Čokoládu pomocí šlehací metličky spojte s jogurtem a kysanou smetanou na hladký krém.  
     Rozkrájejte oloupané banány na kolečka rozdělte je do mističek nebo malých skleniček.  
     Pokud chcete mít dezert sladší použijte mléčnou čokoládu. 
     Na banány naneste krém a uložte misky do lednice.

2) Nyní si připravte těsto na mini sušenky. Připravte si plech s pečícím papírem. 
    Rozehřejte troubu na 150 C.
    Všechny ingredience dejte do mísy a rukama spojte v těsto. 
    Důležité je pracovat s opravdu studeným máslem aby těsto drželo pohromadě. 
    Z těsta vytvořte dva válečky o průměru 3-4 cm.
    Těsto ukrajujte příborovým nožem kolečka asi 1/2 -1 cm široká. Rukama kolečka vytvarujte na
    placičky a klaďte je na plech vedle sebe. 
    Plný plech vložte do trouby a pečte nebo spíš sušte asi 20 minut.
    Po upečení nechte sušenky na plechu zcela vychladnout jinak hrozí, že se Vám rozlámou. 
    Hotové je můžete skladovat v uzavřené nádobě. 
    Jak dlouho vydrží nevíme, protože byli prakticky hned pryč. 

3) Nyní vyndejte čokoládový krém z lednice a ozdobte ho upečenými mini - biscuits. 













Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky

567719