Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Marocká kořeněná mrkev s cizrnou / Moroccan Carrot and Chickpea



Lahodně kořeněná Marocká mrkev s cizrnou může být zdravým obědem nebo rychlou večeří. Hřejivě kořeněnou mrkev si vychutnáte po náročném dni nebo když je venku mizerné počasí. Tenhle pokrm rozhodně není nudný. Zelenina si krásně pobublává v rajčatech a hýří barvami. Koření krásně provoní Váš domov. Citronová šťáva tomu všemu dodá patřičný říz. 


 Doba přípravy : 15 minut

 Doba vaření : 30 minut

 Ingredience na 3 porce :

2 polévkové lžíce rostlinného oleje

1 středně velká bílá cibule

3 stroužky česneku

10 ks středně velkých mrkví 

400g konzervovaných krájených rajčat

2 polévkové lžíce citrónové šťávy

250 ml zeleninového vývaru

400g konzervované cizrny

Koření ( měrná jednotka č.j. = čajová lžička )

1/2 č.j. mletého koriandru

1/2 č.j. mletého římského kmínu

1/2 č.j. mletého zázvoru

1/2 č.j. mleté sladké papriky

1/2 č.j. mletého pepře 

sůl

hrst nasekaného čerstvého koriandru


Pracovní postup:

Cibuli pokrájejte najemno,  česnek nadrobno, cizrnu propláchněte a nechte okapat. Mrkev oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Koriandr nasekejte najemno. V litinovém kastrolu se silným dnem rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli cca 2  minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření. nechte pár vteřin rozvonět. Vsypte mrkev a promíchejte ji s kořením. Přidejte rajčata, citronovou šťávu a vývar. Přiklopte poklicí a nechte vařit na mírné teplotě cca 20 minut doměkka. Pak vysypte cizrnu a ještě 3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte. 

Odstavte a vmíchejte koriandr.

Jako přílohu můžete zvolit : rýži, chléb Naan nebo kuskus

Naše tipy : 

- mletý zázvor  můžete nahradit zázvorem čerstvým který přidáte do základu s česnekem

- pro další zajímavou chuť přidejte na závěr čerstvé lístky máty 

- použijte tento recept jako návod a míru koření upravte Vašim chutím 












Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky