Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Makové bábovičky / Poppy Seed Cake



Mák, v Česku vládne a je velmi oblíbenou a vyhledávanou surovinou pro přípravu dezertů, makových náplní nebo jako posyp na švestkové knedlíky či bramborové šišky. Recept na makové bábovičky je přesně tím receptem, který milovník máku potřebuje. Těsto využijete buď na bábovičky nebo můžete upéct velký makovec v rozevírací formě na dort. Příprava je snadná a zatraceně rychlá. Tak, že 3,2,1 .....vytáhněte mák ze svých zásob a jde se péct.

Doba přípravy: 15 minut 

Doba pečení : 25 - 35 minut v závislosti na typu trouby

Bude se hodit: kuchyňský robot se šlehací metlou, cukrářská stěrka


Ingredience na 8 středně velkých báboviček nebo 1 dortová rozevírací forma:

3 celá vejce 

150 g krupicového cukru  

200 ml olivového oleje extra panenského (pozor ať olej nemá příliš intenzivní vůni)

200 ml plnotučného mléka

150 g hladké mouky

150 g mletého máku

2 čajové lžičky prášku do pečiva 

1 špetka soli

dřeň z vanilkového lusku 

kousek másla na vymazání formy a trošku hrubé mouky na vysypání formy

moučkový cukr na posypání 


Pracovní postup:

Formičky nebo dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 

Troubu předehřejte na 180 C. 

V misce smíchejte mouku, dřeň z vanilkového lusku, sůl a prášek do pečiva. 

Pomocí kuchyňského šlehače vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do husté pěny. 

Snižte otáčky a přidejte olivový olej a mléko. 

Postupně přidávejte připravenou moučnou směs a vše míchejte do hladkého těsta. 

Vlijte do formiček zhruba do 3/4 výšky formičky nebo do dortové formy. Pečte cca 25 - 35 minut. 

Povrch by měl zpevnit a zezlátnout. Vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí. 

Po upečení nechte bábovičky několik minut zchladnout, uvolněte příbojovým nožem od stran forem a teprve potom vyklopte. Povrch báboviček zlehka pocukrujte moučkovým cukrem.

Podávejte s kávou nebo čajem.

Pozn.:  Neukládejte bábovičky do lednice, uložte je do vzduchotěsné nádoby a spotřebujte do dvou dnů. Vydrželi by i dny tři ale budou vysušené a už si na nich zdaleka tak nepochutnáte jako když jsou čerstvé. 

Náš Tip : Bábovičky můžete ozdobit citronovou polevou

Užijte si to je to takové, hodně makové !














-----------------------------------------------
Pozn.: Inspirace z knihy : LA BUCHTA





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky