Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Jarní ricottové knedlíčky se špenátem / SPINACH CANEDERLI

 


Jaro nabízí první křehké zelené lístky mladého špenátu. Jestli ho milujete použijte ho tentokrát jinak. Ochuťte jím malé italské knedlíčky připravené z ricotty, vajec a hrubé mouky. Jejich příprava je rychlá a snadná a přelité rozpuštěným máslem a zasypané strouhaným parmazánem chutnají skvěle. Ale jejich využití je daleko pestřejší. Uvařte k nim třeba rajčatovou omáčku nebo je využijte jako přílohu k pečenému jehněčímu masu na česneku. 


Doba přípravy : 20 minut 

Doba vaření : 10 minut 

Ingredience na cca 14 kusů podle velikosti: 

200 g čerstvého listového špenátu 

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 balení ricotty 250g

2 velká vejce 

hrubá mouka podle potřeby 

rozpuštěné máslo k podávání 

50 g parmazánu jemně nastrouhaného 

sůl a pepř k dochucení 

Pracovní postup:

Opraný a okapaný špenát nechte zavadnout na pánvi na rozehřátém oleji. Odstavte z plotny a přendejte špenát na cedník, lehce ho osolte, podle chuti opepřete a nechte ho vychladnout. V hluboké míse vidličkou prošlehejte celá vejce, osolte a přidejte okapanou ricottu. Nyní přisypávejte hrubou mouku, aby vzniklo měkké těsto podobné bramborovému. Vmíchejte vychladlý špenát a rukama tvořte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Knedlíčky vařte 10 minut v osolené vodě, až vyplavou vyberte je z vody děrovanou naběračkou.

Podávejte přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným parmazánem.

Náš TIP: 

- dochutit knedlíčky lze i prolisovaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem 

- pro milovníky pancetty nebo tyrolského špeku doporučujeme přidat malé množství osmahnuté uzeniny  

  dle Vaší volby


Dobrou chuť a krásné jarní dny.








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky