Jarní ricottové knedlíčky se špenátem / SPINACH CANEDERLI
Jaro nabízí první křehké zelené lístky mladého špenátu. Jestli ho milujete použijte ho tentokrát jinak. Ochuťte jím malé italské knedlíčky připravené z ricotty, vajec a hrubé mouky. Jejich příprava je rychlá a snadná a přelité rozpuštěným máslem a zasypané strouhaným parmazánem chutnají skvěle. Ale jejich využití je daleko pestřejší. Uvařte k nim třeba rajčatovou omáčku nebo je využijte jako přílohu k pečenému jehněčímu masu na česneku.
Doba přípravy : 20 minut
Doba vaření : 10 minut
Ingredience na cca 14 kusů podle velikosti:
200 g čerstvého listového špenátu
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 balení ricotty 250g
2 velká vejce
hrubá mouka podle potřeby
rozpuštěné máslo k podávání
50 g parmazánu jemně nastrouhaného
sůl a pepř k dochucení
Pracovní postup:
Opraný a okapaný špenát nechte zavadnout na pánvi na rozehřátém oleji. Odstavte z plotny a přendejte špenát na cedník, lehce ho osolte, podle chuti opepřete a nechte ho vychladnout. V hluboké míse vidličkou prošlehejte celá vejce, osolte a přidejte okapanou ricottu. Nyní přisypávejte hrubou mouku, aby vzniklo měkké těsto podobné bramborovému. Vmíchejte vychladlý špenát a rukama tvořte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Knedlíčky vařte 10 minut v osolené vodě, až vyplavou vyberte je z vody děrovanou naběračkou.
Podávejte přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným parmazánem.
Náš TIP:
- dochutit knedlíčky lze i prolisovaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem
- pro milovníky pancetty nebo tyrolského špeku doporučujeme přidat malé množství osmahnuté uzeniny
dle Vaší volby
Dobrou chuť a krásné jarní dny.
Komentáře
Okomentovat