Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Jarní zelená polévka




Jarní zelená polévka zahřeje, zasytí a dodá tělu plno výživných látek. Pro doplnění chutí můžete přidat hobliny parmazánu nebo kousky uzeného lososa. Pokud chcete vydatnější verzi přidejte chlebové krutony. Uvařte si ji třeba na Zelený čtvrtek.


Celková doba přípravy: 30 minut

Bude se hodit : ponorný mixer, škrabka, lis na česnek


Ingredience na 3 porce :

1 malá bílá cibule 

3 polévkové lžíce rostlinného oleje

4 velké brambory varná typ B

2 stroužky česneku (lze vynechat ale polévka bude velmi jemná )

1 celý pórek

150 g mraženého zeleného hrášku

150 ml smetany na vaření 

1 litr zeleninového vývaru 

hrst čerstvé hladkolisté petrželky na ozdobu

sůl, pepř 

muškátový oříšek dle Vaší chuti

Pracovní postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Pórek důkladně omyjte a nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci na oleji orestujte cibuli do sklovita. Přidejte brambory, pórek a prolisované stroužky česneku. Osolte. Zalijte vývarem tak aby byla zelenina ponořená nemusíte ho spotřebovat všechen. Vařte na mírné teplotě cca 10 minut, přidejte hrášek a vařte dál dokud nebudou brambory měkké cca 5 minut. Polévku odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte ji ponorným mixerem. Pokud je polévka příliš hustá nařeďte ji zbývajícím vývarem. Dochuťte solí a pepřem a můžete podle chuti přidat i špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Kdo nemůže smetanu rozmixuje jen s vývarem.
Polévku rozdělte do misek a ozdobte nasekanou hladkolistou petrželkou a podávejte. Navrch můžete přidat i kopeček kysané smetany. 









Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky