Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Kuře Cacciatore / Pollo alla cacciatora

 


Kuře Cacciatore (překlad: kuře po lovecku) je velmi oblíbený recept v domácí italské kuchyni. Recept je snadný, chutný a má neskutečné množství variant. Každá italská rodina ho připravuje po svém. Ingredience i množství se liší oblast od oblasti. U nás zvítězila varianta s červeným vínem, žampiony a olivami.


Doba přípravy: 35 minut

Doba vaření: 1 1/2 hodiny 


Bude se hodit:

2 větší pánve, velký hrnec nejlépe litinový s poklicí, děrovaná naběračka nebo cedník, lis na česnek


Ingredience na 3 porce:

3 menší kuřecí stehna 

200 g očištěných žampionů

100g pancetty nebo slaniny

100 ml červeného vína

1 sklenice rajčatové passaty 

6 polévkových lžic olivového oleje

hrst pokrájené petrželky hladkolisté 

1 lžička kaparů v soli

2 špetky sušeného tymiánu

4 stroužky česneku

1 čerstvá paprika červená

1 ks středně velká bílá cibule

100g pokrájených vypeckovaných černých oliv 

3 kuličky jalovce

Trošku hladké mouky na poprášení

mletý černý pepř, sůl


Pracovní postup: 

Omytá  a osušená kuřecí stehna osolte, opepřete a posypte tymiánem. Nakonec maso zlehka poprašte hladkou moukou a odložte stranou. Slaninu pokrájejte na nudličky. Cibuli pokrájejte najemno. Žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Papriku omyjte, zbavte stopky a semen a pokrájejte ji na kostičky. Stroužky česneku prolisujte lisem na česnek.

Ve velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a opečte na něm připravená kuřecí stehna se slaninou. Opékejte ze všech stran cca 10 minut. Potom kuře i slaninu vyberte děrovanou naběračkou a vložte vše do připraveného velkého hrnce. Na druhou čistou pánev nalijte  2 lžíce oleje a rozehřejte pánev a přidejte cibuli a papriku. Nyní přidejte polovinu prolisovaného česneku, kapary a pokrájené olivy. Za stálého míchání restujte 5 minut. Potom pomocí děrované naběračky přendejte směs ke kuřeti. Do pánve přilijte další 2 lžíce oleje a osmahněte krátce žampiony které následně také přidejte do hrnce ke kuřeti a zelenině. Nakonec do pánve vlijte víno a nechte ho 10 minut redukovat poté ho vlijte také do hrnce k ostatním surovinám kam a ještě přidáte rajčatovou passatu a kuličky jalovce. Vše promíchejte přidejte sůl a mletý pepř. 

Rozehřejte troubu na 190C. Hrnec zakryjte poklicí a vložte ho do rozpálené trouby a duste cca 1 hodinu. Po hodině zkontrolujte zda je maso měkké. Vyjměte hrnec z trouby přidejte zbytek česneku a petrželku . Ochutnejte a případně dosolte a přidejte pepř. Pokud budete dochucovat nechte hrnec probublávat na plotně aby se koření provařilo. Nezapomeňte z omáčky vyndat jalovec není moc dobrý když do něj omylem kousnete.

Jako přílohu můžete zvolit fregolu sardu (sardská drobná těstovina podobná tarhoně) nebo gnocchi.

Dobrou chuť. 










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky