Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Jablečná šarlotka / Sharlotka




Může být ruská, polská, česká .....nikdo už neví kde jsou její kořeny. Receptů na ní je také mnoho. Hlavní ale je, že není snadnější pečený koláč. Vyzkoušejte ji s jablky, hruškami a přidat můžete i švestky. Není to žádná složitá cukrařina ale potěšíte tím i návštěvu tchýně. Ráno si na ní pochutnáte s hrnkem čaje, odpoledne si dáte kousek ke kávě. Zmizí rychlostí blesku.

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení : 45-50 minut 


Ingredience na 1 koláč:

6 velkých jablek 

3 celá vejce 

150 g cukru krupice 

125 g hladké mouky 

hrst brusinek předem namočených 

hrst vlašských ořechů

vanilkový cukr nebo semínka z vanilkového lusku

skořice

moučkový cukr na posypání 

kousek másla na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy


Bude se hodit:

ruční elektrický mixer


Pracovní postup:

Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Omytá jablka oloupejte a nakrájejte je na kostičky.  Troubu předehřejte na 180 C. Pokrájená jablka vkládejte rovnou do připravené formy. Pocukrujte je, přisypte k nim ořechy a odkapané brusinky, přidejte trošku skořice a vanilku. V míse ručním šlehačem vyšlehejte celá vejce s cukrem do husté pěny. Nakonec přisypte mouku a také ji zašlehejte. Těstem zalijte připravená jablka a rozetřete ho až k okrajům a dbejte na to aby proteklo mezi kousky jablek. Vložte koláč do trouby a pečte 45-50 minut. Po upečení koláč nechte zchladnout a jeho povrch zlehka posypte moučkovým cukrem.

No a je hotovo. Pekli jste někdy něco rychlejšího ? 

Náš Tip: 

Jablka můžete promíchat s hruškami a přidat můžete i na plátky pokrájené švestky a kdo chce přidá kapku rumu.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky