Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Domácí čokoládový Termix

 


Tvarohový dezert s dlouhou tradicí to je Termix a není třeba ho zde dlouze představovat. V obchodech ho najdete už od roku 1976. Vyrábí se z tvarohu, smetany, škrobu, želatiny a dalších složek. Doma si ho připravujeme jednoduše a bez chemie. Využijete ho jako vydatnou snídani nebo svačinu a můžete ho podávat i jako dezert, když zrovna nemáte čas na pečení koláčů. Vynikající je i s kousky banánů. Ve všech případech vám tahle pochoutka urovná pocuchané nervy třeba po hádce s Vaším šéfem...

Doba přípravy: 20 minut

Bude se hodit : 

ruční elektrický mixér, vodní lázeň (kovová miska a kastrůlek)


Ingredience na 3 střední nebo 4 menší porce:

100g hořké čokolády 70%

1 smetana na šlehání 33%

1 tvaroh ve vaničce plnotučný 250g

cukr podle potřeby ale nemusí být vůbec


Pracovní postup :

V kastrůlku ohřejte vodu k bodu varu, do něj vložte druhý menší kastrůlek (nebo kovovou misku) a do něj nalámejte čokoládu na kousky a nechte ji rozpustit. Odstavte stranou a v hlubší misce rozmíchejte tvaroh se smetanou do hladkého krému. Smetanu přilévejte pomalu až do požadované konzistence. Můžete ochutit cukrem ale není to nutné. Nyní vlijte rozpuštěnou čokoládu a opět šlehejte. Pokud krém příliš zhoustne můžete přilít ještě trošku smetany a znovu zašlehat. Hotový termix vlijte do misek nebo skleniček, ozdobte dle vaší fantazie  a uložte ho do lednice. A pak už jen mlsejte :-)



Verze na pocuchané nervy s banánem a kousky marshmallow :-)


Náš TIP: 

Pro uchování v lednici používám různá plastová víčka např. od kokosového mléka, nebo jogurtů. Na skleničky mi skvěle padnou a můžeme si vzít termix s sebou i na cesty nebo do práce na svačinu. 



Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky