Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

TOMAJDA polévka / TOMATO COCONUT SOUP

Tomuhle receptu jste dali jméno vy. Užijte si skvělou chuť polévky, z rajčat, kokosového mléka s kuřecím masem. Děkujeme za podporu v anketě na Facebooku a Instagramu. Věříme, že vydatná a přesto lehká Tomajda bude patřit mezi Vaše oblíbené pokrmy. 

Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření: 35-40 minut

Bude se hodit : škrabka, nůž na loupání zeleniny, kuchyňské prkénko,

Ingredience na 3 větší porce:

3 polévkové lžíce olivového oleje

1 středně velká cibule nebo šalotka 

3 mrkve 

1 stonek řapíkatého celeru

2 větší stroužky česneku

sůl, mletý čerstvý pepř

3 polévkové lžíce rajského protlaku

sušený tymián nebo oregáno 

1 plechovka krájených sterilovaných rajčat

2 kuřecí prsa lze nahradit krůtím prsem (cca 400g)

1,5 litru drůbežího vývaru

špetka sušeného chilli

160 ml kokosového mléka - víc nedávejte

3 hrsti mladého čerstvého baby špenátu

hrst hladkolisté petržele a hrst bylinek na ozdobu podle Vašich možností

čerstvá chilli paprička - nemusí být


PRACOVNÍ POSTUP:

Oloupejte a nakrájejte cibuli najemno, oloupanou mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na kostičky. Oloupejte česnek a nakrájejte ho nadrobno. V hlubokém hrnci rozehřejte olej, přisypte postupně cibuli, řapíkatý celer, mrkev a česnek. Osolte špetkou soli. Vše promíchejte a nechte chvíli opékat. Přidejte protlak, promíchejte a nechte ho rozvonět. Nyní přidejte špetku sušeného tymiánu či oregána, špetku sušeného chilli zamíchejte a lehce opepřete. Nyní přidejte omytá a osušená kuřecí prsa. Pokud jsou velká podélně je rozkrojte ale ponechte větší kusy. Přidejte krájená sterilovaná rajčata a vývar. Vývaru použijte jen tolik aby bylo maso ponořené. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu aby si pomalu bublala a nechte ji zvolna vařit cca 30 minut. Nyní vyjměte kuřecí prsa a pokud jsou měkká a nakrájejte je na prkénku nožem na tenké plátky. Do polévky vmíchejte kokosové mléko, promíchejte a prohřejte. Ochutnejte a pokud potřebujete dosolte případně přidejte ještě mletý pepř. Nyní vložte maso zpět do polévky. 

Pokrájejte omytou petrželku a vsypte ji do polévky. Hrnec s polévku odstavte z plotny. Do teplé polévky vsypte omyté a okapané mladé listy špenátu. Několik lístků si ponechte na ozdobu. 

Polévku rozdělte do hlubokých misek, ozdobte ji listy špenátu a bylinkami a kdo to má rád ostřejší může přidat pár koleček čerstvé chilli papričky.

Přejeme dobrou chuť a krásný den.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky