Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mandlové mini bábovičky






Představte si bábovičku tak maličkou, že ji sotva vidíte na dlani. To není hřích dát si takový dezert, to je delikátní potěšení a signature recept blogu Bistro Sezóna. Silikonové formy jsou z cukrářských potřeb Fiala Praha a pečeme v nich 10 let. Je to dárek od mého muže a kamarádky Katky a jsem za ně ráda. Tyhle mini dezerty nás provází všude. Na všech oslavách, food akcích, pohřebních hostinách nebo jen tak k nedělnímu kafíčku. Dnes se s Vámi podělíme o recept 1000 x vyzkoušený. Užijte si ho a pokud se Vám nechce investovat do forem zkuste jiné tvary ale dodržte tu miniaturnost ve větším provedení nejsou zdaleka tak dobré, čím to je nevíme. Bábovičky mohou být i součástí svatebního či vánočního cukroví jen je třeba je péct přesně v ten den kdy je budete podávat, max. den předem. Času na přípravu moc nezaberou.



Příprava :       15 minut

Doba pečení : 15 minut


Bude se hodit: kuchyňská váha, kuchyňský robot se šlehací metlou, špejle, menší drátěný cedník či sítko

Ingredience na 36 mini báboviček, těsto vyjde přesně jsou ho dvě silikonové formy.

nebojte se že by se nesnědly :-)

150 g másla 

  70 g mandlové mouky

  30 g najemno mletých lískových oříšků 

( nebo místo mandlové mouky a lískových oříšků použijte jen mandlovou mouku celkem 100g )

170 g prosátého moučkového cukru

  50 g prosáté hladké mouky

150 g bílků (vyplatí se to fakt zvážit a jsou to cca 3-4 vejce)

  20 g meruňkové marmelády - ta je důležitá - nešiďte to 


PRACOVNÍ POSTUP:

Silikonové formy umyjte, zcela vysušte a obě položte vedle sebe na pečící plech a zatím odložte stranou.

V malém kastrůlku rozpusťte máslo, přelijte ho přes cedník či sítko do jiné nádoby (nejlépe kovové misky či jiného kastrůlku) a nechte ho vychladnout. 

Ve šlehací míse smíchejte všechny sypké suroviny. Přilijte bílky, marmeládu a nakonec vlijte máslo. Nasaďte šlehací metlu a ušlehejte hladké těsto. Rozehřejte troubu na 180C.

Začněte plnit těstem pomocí polévkové lžíce formy na bábovičky. Nechte malý kousek od okraje formiček.

Plech s formami vložte do trouby a pečte cca 15 minut. Vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí.

Nechte pár minut vychladnout a pak bábovičky vyklopte jde to snadno. Jakmile bábovičky vychladnou pocukrujte je moučkovým cukrem.

Hotovo můžete servírovat.


Náš tip : do těsta můžete přidat semínka z jednoho vanilkového lusku










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky