Letní RAJČATOVÁ POLÉVKA 🍅
Venku je už krásné téměř letní počasí. Začínáme vařit jídla spojená s prázdninovou lehkostí bytí. Rajčatová polévka je nenáročná na přípravu a použitými ingrediencemi připomíná italskou minestrone.
Na přípravu jsme použily italskou krémovou rajčatovou passatu značky RODOLFI. Barva, sametová textura i chuť nás zcela okouzlila. Snažte se nevynechat ani jednu z ingrediencí, všechny zde hrají svou roli.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Bude se hodit : kuchyňské prkénko, nůž na krájení zeleniny,
Ingredience na 3 větší porce:
1 - 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
1 středně velká bílá cibule nebo šalotka. nakrájená nadrobno
1 mrkev nakrájené nadrobno
1 řapík celeru nakrájený nadrobno
1 zarovnaná polévková lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce červeného octa
1 polévkové lžíce hustého rajského protlaku
1 sklenice passaty o obsahu cca 700g
1 litr zeleninového vývaru
sůl
hrst čerstvých bylinek dle vašeho výběru ( hladkolistá petrželka, libeček, tymián) 🍃
Zavářka do polévky : může to být rýže ale i drobné tvary těstovin uvařené zvlášť
Pracovní postup:
Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte mrkev a řapíkatý celer a opékejte zeleninu ještě cca 5 minut. Přidejte cukr a ocet a vše promíchejte. Nyní vmíchejte rajský protlak. Promíchejte všechen základ na polévku a přidejte passatu. Opět promíchejte a přidejte asi 3/4 připraveného vývaru. Promíchejte, ochutnejte, osolte. A pokud je polévka příliš hustá dolijte zbytek vývaru. Pár minut povařte, přidejte bylinky dle vašeho výběru. V jiném hrnci uvařte zavářku do polévky.
Do hluboké misky dejte 3 polévkové lžíce zavářky, zalijte polévkou a ozdobte bazalkovým pestem a bylinkami.
Náš TIP:
přidejte do polévky malou hrst posekaného čerstvého libečku a polévku na závěr ozdobte troškou bazalkového pesta
Krásné prázdniny přeje Bistro Sezóna 🌞
Komentáře
Okomentovat