Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Letní RAJČATOVÁ POLÉVKA 🍅


Venku je už krásné téměř letní počasí. Začínáme vařit jídla spojená s prázdninovou lehkostí bytí. Rajčatová polévka je nenáročná na přípravu a použitými ingrediencemi připomíná italskou minestrone.
Na přípravu jsme použily italskou krémovou rajčatovou passatu značky RODOLFI. Barva, sametová textura i chuť nás zcela okouzlila. Snažte se nevynechat ani jednu z ingrediencí, všechny zde hrají svou roli.





Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření:     35 minut

Bude se hodit : kuchyňské prkénko, nůž na krájení zeleniny, 

Ingredience na 3 větší porce:

1 - 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
1 středně velká bílá cibule nebo šalotka. nakrájená nadrobno
1 mrkev nakrájené nadrobno
1 řapík celeru nakrájený nadrobno
1 zarovnaná polévková lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce červeného octa 
1 polévkové lžíce hustého rajského protlaku
1 sklenice passaty o obsahu cca 700g
1 litr zeleninového vývaru 
sůl
hrst čerstvých bylinek dle vašeho výběru ( hladkolistá petrželka, libeček, tymián) 🍃
Zavářka do polévky : může to být rýže ale i drobné tvary těstovin uvařené zvlášť

Pracovní postup:

Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte mrkev a řapíkatý celer a opékejte zeleninu ještě cca 5 minut. Přidejte cukr a ocet a vše promíchejte. Nyní vmíchejte rajský protlak. Promíchejte všechen základ na polévku a přidejte passatu. Opět promíchejte a přidejte asi 3/4 připraveného vývaru. Promíchejte, ochutnejte, osolte. A pokud je polévka příliš hustá dolijte zbytek vývaru. Pár minut povařte, přidejte bylinky dle vašeho výběru. V jiném hrnci uvařte zavářku do polévky.
Do hluboké misky dejte 3 polévkové lžíce zavářky, zalijte polévkou a ozdobte bazalkovým pestem a bylinkami. 


Náš TIP: 
přidejte do polévky malou hrst posekaného čerstvého libečku a polévku na závěr ozdobte troškou bazalkového pesta

Krásné prázdniny přeje Bistro Sezóna 🌞






































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky