Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Celerový krém / Polévka

 Teď, když je počasí chladnější láká nás být doma a vařit skvělé zeleninové polévky. Tento celerový krém je lahodný, jednoduchý a hustý. Je to zeleninový pokrm, který může být začátkem oběda nebo skvělou večeří podávaný s křupavým chlebem. Z obyčejných surovin vznikne delikátní krémový zážitek. Můžete ho vyzkoušet i z řapíkatého celeru tak polévce dodáte ještě výraznější chuť. 




Ingredience na 5 větších porcí polévky:

Doba přípravy : 15 -20 minut
Doba vaření : 25 minut


1 větší pórek
1/2 bulvy středně velkého celeru 
1 středně velké cibule nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku nadrobno
kousek másla na osmažení zeleniny
4 větší brambory typu B pokrájené na kostky
1 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
čerstvý mletý pepř
sůl
čerstvý nebo sušený tymián

Na dokončení :

200 ml smetany na vaření
1 ks pikantní klobásy nebo 100g nakrájené pancetty na kostičky
hrst hladkolisté petržele nakrájené na jemno

Pracovní postup:

  Veškerou  zeleninu  očistěte a  pokrájejte  na drobné  kostičky. V  hrnci rozehřejte máslo a  orestujte nejdříve cibuli, potom přidejte celer, česnek, pórek. Restujte cca 8 minut a  potom přidejte  brambory. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte tymián. Zakryjte hrnec poklicí av ařte na mírné teplotě do změknutí brambor. Mezitím opečte na pánvi klobásu nebo pancettu. Hotovou polévku nechte  několik minut  zchladnout  a  poté  ji  rozmixujte  ponorným  mixerem  spolu se smetanou. Nechte ještě chvíli přejít varem. Polévku ozdobte čerstvou posekanou petrželkou a opečenou klobásou.

Dobrou chuť.


















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky