Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Bramborové placky s lehkým krémem s mandlemi a jahodami


Venku je lezavo. Nic se vám nechce. Péct už vůbec ne. V lednici Vám zbyli palačinky, lívanečky nebo jako mně bramborové placky (lokše). Za pár minut budete mít na stole vynikající dobrotu.

Krém:
1 balení  mandlí plátky
1/2 kelímku mascarpone
1/2 tvarohu tučného (kupte si ten v hlinikové folii)
2 lžíce moučkového  cukru
100 ml  smetany
jahody


  • plátky mandlí opražte na sucho na pánvičce, nechte schladnout   
  • rozmíchejte si trochu mascarpone s malým množstvím smetany, oslaďte podle chuti moučkovým cukrem
  • přidejte polovinu tvarohu  přimíchejte opražené mandle a jahody nakrájené na plátky.

Touhle super úžasnou směsí naplňte to co máte po ruce. Ohřejte placky, lívanečky nebo palačinky.
Pokud nemáte mandle a máte rádi kávové náplně, uvařte silné espreso a  směs ochuťte kávou.
V tomto případě bych vynechala jahody. Ovoce samozřejmě můžete měnit podle sezony. Borůvkový bude super dobrý a krásně modrý. 
Dobrou chuť.

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky