Žabí huby / Cukroví
Doba přípravy : 10 minut na těsto + čas na odležení těsta
Doba pečení : 12 - 15 minut
Bude se hodit :
váleček na těsto a kulaté vykrajovátko o průměru cca 5 cm, kuchyňská váha, pečící papír, potravinářská fólie, vál, sítko
Ingredience (na dva plechy)
Na těsto
250 g hladké mouky
200 g chlazeného másla
1 vejce
1 lžička studené vody
špetka soli
mouka na podsypání
Na náplň
100 g mletých vlašských ořechů
100 g cukru moučka
1 bílek
cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení po upečení
Pracovní postup:
Na vál si dejte mouku kterou obložíte kousky másla. V mouce udělejte důlek a do něj dejte obsah jednoho vejce, přidejte vodu a sůl. Vše rychle zpracujte v hladké těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici 2 hodiny odpočívat.
Mezitím si připravte náplň :
V misce smíchejte mleté vlašské ořechy s cukrem a bílkem. Vzniklou směs přikryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici společně s těstem.
Troubu předehřeji na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z lednice a nechte ho chvíli ohřát v pokojové teplotě. Na moukou posypané pracovní ploše těsto vyválejte na zhruba 3 mm a vykrajujte kolečka. Na každé kolečkodejte trochu ořechové náplně, přibližně půl lžičky (pokud dáte náplně hodně, může se stát, že z těsta náplň při pečení vyteče). Jednu stranu přiklopte ke druhé, spojte, ale úplně nedovřete, tím vznikne žabí huba :-).
Pečte 12-15 minut.
Po upečení cukroví posypte prosátým moučkovým cukrem.
A je hotovo, cítíte už tu vůni ? A co teprve ta chuť ...🐸
Uložte cukroví do plechové krabičky a uchovejte v chladu.
Komentáře
Okomentovat