Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Husarské knoflíky / cukroví 💮


Někde se jim říká Husarské koblihy, někde Husarské knoflíky. Říkejte jim jak chcete ale hlavně si je upečte. Příprava je jednoduchá a rychlá. Kombinace křehkého ořechového těsta a pikantní marmelády vám vykouzlí úsměv na tváři. V rakouském Badersdorfu mají tohle tradiční pečivo tak rádi, že si ho tam můžete koupit během celého roku v cukrárně Aloise Bischofa.

Doba přípravy : 10 minut na těsto + čas na odležení těsta 2 hodiny

Doba pečení : 15 minut


Bude se hodit : 

kuchyňský vál, sítko na prosátí cukru, papír na pečení, potravinová fólie, váha, cukrářský zdobící sáček se špičkou s co nejmenším otvorem


Ingredience na těsto ( 2 plechy cukroví ):


250 g másla

2 žloutky

300 g mouka pšeničná hladká 

100 g mletých lískových ořechů (vyzkoušet můžete i mleté mandle) 

1 sáček vanilkového cukru  

nebo špetka mleté pravé vanilky

špetka soli 

trošku moučkového cukru na poprášení 



Náplň:

150 g ovocný džem například rybízový, který můžete vylepšit kapkou rumu či likérem Amaretto




PRACOVNÍ POSTUP: 


Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevné těsto. Vytvarujte ho do válečku a zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky. Vyjměte těsto z lednice a nechte ho chvíli v pokojové teplotě.


Troubu předehřejte na 200 C, horkovzdušnou na 180 C. Těsto rozdělte na dvě poloviny a uždibujte kousky které zformujete do kuliček. Já jsem chtěla mít knoflíky všechny stejně velké a tak jsem každou kulička zvážila ( váha každé kuličky měla cca 13,5 gramu). Vyložte si plech pečícím papírem a klaďte na plech hotové kuličky, které jemně rukou zploštíte a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.

Takto připravené knoflíky pečte na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny. Po upečení nechte knoflíky zcela vychladnout.


Zavařeninu promíchejte s troškou Vámi zvoleného alkoholu. Nesmí být příliš tekutá. Naplňte zavařeninou cukrářský sáček se špičkou a plňte důlky upečených knoflíků.

Nechte koláčky zatuhnout na vzduchu a pak je uložte až do podávání do krabičky v chladu. Nedávejte je na sebe aby se vám jeden od druhého neumazali marmeládou. Zlehka je můžete poprášit moučkovým cukrem. 


HO-HO-HO....máte HOTOVO  další druh jednoduchého ale efektního cukroví je na světě ....🎅

 


Náš TIP: vyzkoušejte i s meruňkovou zavařeninou 















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky