Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vinné - Ne-vinné cukroví 💕



Jednodušší už to být nemůže. Vinné cukroví zvládne i ten kdo peče své první cukroví v životě. Je křehké, jemné a nevinně krásné. Sladit život si s ním můžete hned v ten den kdy ho upečete a s každým dalším dnem bude lepší a lepší. Vykrájejte z těsta hvězdičky různých velikostí které budou připomínat čerstvě napadaný sníh nebo zářivou zimní oblohu. A pokud zbylé víno ze kterého jste ty hvězdy pekli vypijete... jste v tom nevinně....může za to právě to cukroví .....💕U nás tohle cukroví letos nahradilo tradiční rohlíčky. Jestli se vám zdá, že toho bude moc, klidně suroviny vydělte dvěma ... máme to vyzkoušené, zbyde vám víc vína a máte prostor pro další druh cukroví :-)


Doba přípravy : 10 minut na těsto + čas na odležení těsta 

Doba pečení : 8 minut


Bude se hodit : 

kuchyňský vál, váleček, vykrajovátka, sítko na prosátí cukru, papír na pečení, váha, potravinová fólie

 + sklenička na víno pro 18+ 🍷


Ingredience na těsto ( 2 plechy cukroví ):


330 g hladké mouky

280 g másla studeného

6 polévkových lžic bílého vína ( vybírejte suché víno, sladké neeee)


na obalování : cca 150 g moučkového  cukru smíchaného s 1 vanilkovým cukrem či s pravou vanilkou to bude ještě lepší, což ? 

 


PRACOVNÍ POSTUP: 


Na vál vsypte mouku. Studené máslo nakrájejte na menší kousky a obložte jimi kopeček mouky, do středu kopečku udělejte důlek a vlijte do něj víno. Vše ručně zpracujte  na hladké a nelepivé těsto.

Takto připravené těsto zabalte do potravinové fólie a nechejte 2 hodiny odležet v lednici.

Vyjměte těsto z lednice, nechte ho pár minut v pokojové teplotě. Potom si lehce posypte pracovní plochu (vál) hladkou moukou a těsto vyválejte na tloušťku cca 4 mm. Vykrajujte hvězdičky a pokládejte je na plech vystlaný pečícím papírem.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 C přibližne 8 minut. Pečivo při pečení nadskočí. Povrch hvězdiček zůstane bílý a spodek mírně zrůžoví.


Ještě teplé hvězdičky obalte v prosátém moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým.


Uložte cukroví do plechové krabičky a uchovejte v chladu.


A je to ......Tak že : "Dopíjet, zavíráme..."

















 

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky