Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Žlutá papriková polévka / Yellow pepper soup

 


Letní polévka ze žlutých paprik je lehká, velice chutná  a její barva Vám vykouzlí úsměv na tváři.

Mrkev polévce přidává na sladkosti ale přece jen žluté papriky v polévce dominují svojí chutí.

Podávejte ji s plátky křupavého bílého chleba nebo s krutony.


Doba přípravy: 15-20 minut

Doba vaření : 15-20 minut


Ingredience :

500 ml zeleninového vývaru

3 velké žluté papriky

3 středně velké brambory 

2 mrkve 

2 stonky řapíkatého celeru 

2 stroužky česneku 

1 středně velkou bílou cibuli 

olivový olej 

sůl a pepř v mlýnku 

petrželka hladkolistá na ozdobu


Pracovní postup: 

Oloupejte a pokrájejte najemno cibuli a česnek. Nakrájejte mrkev a řapíkatý celer nadrobno. Papriky umyjte, rozřízněte podélně a vyjměte semeníky a stopku a pokrájejte je nadrobno. Brambory oloupejte a pokrájejte na drobné kostičky.

V hlubokém hrnci zahřejte trošku olivového oleje a zlehka osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte mrkev a řapíkatý celer. Následně přidejte brambory a papriky. Zalijte vývarem ale jen tak aby zelenina zůstala ponořená. Přiveďte k varu a vařte do té doby než budou měkké brambory trvá to cca 15-20 minut .

Sejměte hrnec z plotny a rozmixujte ponorným mixerem dohladka. Ochuťte solí a pepřem a vraťte na plotnu. Ohřejte a podávejte ozdobené petrželkou a krutony. 

Náš Tip: Pro dosažení krémovitější struktury polévky použijte brambory s vyšším podílem škrobu.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky