Žlutá papriková polévka / Yellow pepper soup
Letní polévka ze žlutých paprik je lehká, velice chutná a její barva Vám vykouzlí úsměv na tváři.
Mrkev polévce přidává na sladkosti ale přece jen žluté papriky v polévce dominují svojí chutí.
Podávejte ji s plátky křupavého bílého chleba nebo s krutony.
Doba přípravy: 15-20 minut
Doba vaření : 15-20 minut
Ingredience :
500 ml zeleninového vývaru
3 velké žluté papriky
3 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 středně velkou bílou cibuli
olivový olej
sůl a pepř v mlýnku
petrželka hladkolistá na ozdobu
Pracovní postup:
Oloupejte a pokrájejte najemno cibuli a česnek. Nakrájejte mrkev a řapíkatý celer nadrobno. Papriky umyjte, rozřízněte podélně a vyjměte semeníky a stopku a pokrájejte je nadrobno. Brambory oloupejte a pokrájejte na drobné kostičky.
V hlubokém hrnci zahřejte trošku olivového oleje a zlehka osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte mrkev a řapíkatý celer. Následně přidejte brambory a papriky. Zalijte vývarem ale jen tak aby zelenina zůstala ponořená. Přiveďte k varu a vařte do té doby než budou měkké brambory trvá to cca 15-20 minut .
Sejměte hrnec z plotny a rozmixujte ponorným mixerem dohladka. Ochuťte solí a pepřem a vraťte na plotnu. Ohřejte a podávejte ozdobené petrželkou a krutony.
Náš Tip: Pro dosažení krémovitější struktury polévky použijte brambory s vyšším podílem škrobu.
Komentáře
Okomentovat