Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Citronový chlebíček s mákem / Tarte citron-pavot

 

Že je citronový chlebíček  skvělý, to už přece dávno víme. Když se však doplní o citronovou polevu a kandované citrony a v jeho těstě je mák, je to celé úplně jiná dimenze zákusku. 

Jeho chuť vás chytne a už nepustí 🍋.


Doba přípravy : 35 minut

Doba pečení : cca 40 minut


Bude se hodit:

kuchyňský robot se šlehací metlou, kuchyňskou váhu, síto na prosátí mouky, cukrářská stěrka, struhadlo na citronová kůru a lis na citrusy, plát pečícího papíru a kuchyňské prkénko


Ingredience na 1 formu na chlebíček : 

150 g hladké mouky

50 g škrobu maizena

1/2 sáčku prášku do pečiva

130 g cukru moučka

3 celá vejce 

100 g másla rozpuštěného + kousek másla na vymazání formy

3 lžíce mletého máku 

2 citrony BIO

trošku hrubé mouky na vysypání formy


Na polevu : 

100g moučkového cukru 

1 - 2 polévkové lžíce citronové šťávy


Na kandované citrony :

1 citron BIO

200g krupicového cukru 

150 ml vody


Pracovní postup:

Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 

Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. Vymačkejte šťávu ze dvou citronů a kůru z jednoho nastrouhejte.

Do šlehací mísy prosejte mouku, přidejte škrob, kypřící prášek a moučkový cukr. Zlehka vše promíchejte.

Přidejte celá vejce a vychladlé rozpuštěné máslo. Vše promíchejte. Nakonec vmíchejte mák, nastrouhanou kůru z citronu a také šťávu ze dvou citronů. Vše promíchejte do hladkého těsta.

Troubu rozehřejte na 180 C.

Těsto vlijte do připravené formy a jeho povrch uhlaďte stěrkou. Vložte formu do trouby a pečte cca 40 minut. Vyzkoušejte špejlí zda se těsto nelepí. Po upečení nechte zchladnout a vyklopte chlebíček na kuchyňské prkénko pokryté pečícím papírem.

Příprava kandovaných citronů: 

Nakrájejte jeden citron na kolečka. Do kastrůlku nalijte 150 ml vody a 200g krupicového cukru. Zahřejte až se cukr rozpustí vložte plátky citronů a vařte na mírné teplotě cca 10 minut. Vypněte a ponechte zchladnout citrony v cukrovém rozvaru. 


Příprava polevy:

Z moučkového cukru a citronové šťávy metličkou vymíchejte hladkou cukrovou polevu.

Nyní polevou přelijte povrch vychladlého chlebíčku a nechte chvilku ztuhnout.

Kandované citrony opatrně vyjměte z rozvaru a ozdobte jimi chlebíček.


A máte hotovo, tak dobrou chuť a netvařte se kysele :-)🍋





















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky