Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vejce barvená červenou řepou / Red beet Eggs





Co může být jednoduššího než uvařit vejce. Ale když je pomocí červené řepy transformujete na něco zvláštního okamžitě si získají veškerou pozornost všech účastníků oslavy na kterou jste je připravili.
Fantasticky zpestří jarní dny i velikonoční tabuli. K přípravě můžete pozvat i děti které budou užasle sledovat tu barevnou proměnu.



Počítejte s delším časem macerování, samotná příprava a dokončení není časově náročná.
Bude Vám stačit první den 15 minut a druhý den 20 minut.

Ingredience :

4 bílá vejce
3 středně velké vařené červené řepy

Na náplň:

2-3 ančovičky v oleji
100 g majonezy
sůl, pepř  podle chuti

Na ozdobu: bylinky a jedlé květy

Bude se hodit :  ostrý nůž, cukrářský sáček se zdobící špičkou

Pracovní  postup:

Den první :


Vejce vložte do hrnce a úplně je zakryjte studenou vodu a přiveďte je k varu. Vařte je po dobu 9 minut. Občas je otočte pomocí polévkové lžíce aby si žloutek ve vejci udržel centrální polohu. Po  uvaření  je ochlaďte proudem studené vody. Opatrně oloupejte skořápku. 
A v dalším kroku rozmixujte vařenou řepu nakrájenou na kousky s troškou vody na kaši. 
Výborně to jde ve smoothie mixeru ale podaří se to i pomocí tyčového mixéru.
Vložte vejce do uzavíratelné nádoby a zalijte rozmixovanou řepou tak  aby  se vejce  zcela obalila a byla úplně ponořena do řepné kaše.  Nádobu uzavřete a vložte do lednice. Konečné zbarvení vajec je závislé na počtu hodin, které jim necháte na proces macerování. Již po několika hodinách začnou mít vejce zabarvené ty nejvzdálenější části. Nejkratší časový úsek pro úplné zabarvení je 12 hodin. Ideálně tedy přes noc.



Den druhý : 


Opatrně pomocí polévkové lžíce vyjměte obarvená vejce z řepné kaše a opláchněte je proudem studené vody. Zlehka osušte papírovou utěrkou nebo ubrouskem. Pečlivě vejce rozřízněte ostrým nožem na poloviny. Vyjměte žloutky a vložte je do misky ve které budete šlehat náplň. K žloutkům přidejte majonézu, najemno posekané ančovičky. Ochuťte solí a pepřem a a vyšlehejte v pěnu. Můžete přidat lístky tymiánu. Hotový krém vložte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a naplňte vejce. 
Ozdobte bylinkami a jedlými květy.

A barevný zázrak je na světě.

V  Itálii je najdete v oblasti VENETO , PADOVA a TREVISO pod názvem UOVA sode alla barbabietola jako typický malý aperitiv podávaný se sklenou vína.

Náš Tip: Majonézu lze nahradit máslem.












































Komentáře

  1. Cílem tento rok je si jednak koupit domů, k tomu si vzít i kurník pro slepice a začít žít tak trošku jinačí život. Protože to věčné honění se za penězi v Praze mě už nebaví. Chceme se trošku odvázat, žít naplno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se vám sen splní ! A až to bude můžete si udělat : VEJCE BARVENÁ ČERVENOU ŘEPOU :-)

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky