Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Bylinkové máslo / Herb Butter



Bylinkové máslo je vynikající způsob  jak zvýšit chuť téměř jakéhokoli jídla. Hodí se především na grilovaná masa a ryby. Skvěle doplní bramborovou kaši, pečené brambory a pečenou zeleninu. Solit ho nemusíte vůbec, záleží na Vás jak výraznou chuť chcete dosáhnout.
Bylinkové máslo můžete podávat i samotné s pečivem jako malý předkrm před hlavním chodem.
Snadná a zábavná příprava která bude bavit i děti.

Bude se hodit:
kuchyňský robot se šlehací metlou, lis na česnek, 4 formičky na pečení pracen nebo lineckých košíčků, potravinářská folie

Doba přípravy : 20 minut
Doba chlazení : 8 hodin

Ingredience:

125 g čerstvého másla pokojové teploty
1 větší stroužek česneku
sůl, pepř

Hrst bylinek: tymián, libeček, kopr

Formičky do kterých  budete plnit máslo dejte předem vychladit na hodinu do lednice.
Bylinky omyjte a nechte okapat na cedníku až budou téměř suché. Voda je při přípravě zcela nežádoucí. Bylinky zbavte tužších částí a pokrájejte je nadrobno.  Česnek  oloupejte a prolisujte lisem. Změklé máslo, bylinky a česnek vložte do šlehací  mísy a šlehejte na jemnou pastu. Postupně ochuťte solí a pokud chcete přidejte čerstvý mletý pepř. 
Vychlazené formičky lehce potřete máslem a vyložte kouskem potravinářské folie. Folii ustřihněte větší, přebytečnou  částí zakryjete povrch másla. Na dno formičky zakryté  folií vložte lístek oblíbené  bylinky, bude sloužit jako ozdoba. Zakryjte ji vrstvou másla, formičku máslem naplňte až  po okraj. Plochou stranou nože uhlaďte povrch a zakryjte přebývající folií. Takto postupně spotřebujte všechno máslo. Naplněné formičky vložte do lednice přes  noc a druhý den  vyndejte  z  lednice a po 5 minutách zlehka zatáhněte za  konec folie a vyklopte hotové máslo. Odstraňte folii a máslo je připraveno  k podávání. Pokud servírujete máslo k pečivu klaďte ho na vychlazený talířek.





Naše Tipy :
Vyzkoušejte různé kombinace bylinek. Máslo bude mít pokaždé jinou chuť. Za  vyzkoušení určitě stojí  bazalka, šalvěj, rozmarýn, estragon. Také máslo z máty je zajímavé třeba do hráškové polévky.  Na dno  formiček můžete vložit i jedlé květy. Sladké máslo získáte  přidáním medu a můžete  ho použít třeba na lívanečky.

Pokud nemáte kovové formičky nahraďte je silikonovou formou na led. Hotové voňavé máslo lze také zformovat do válečku a zabalit do potravinářské folie. V zimě lze použít i bylinky sušené.
Bylinková másla můžete skladovat v lednici až  5 dní. V mrazáku až 2  měsíce.













Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky