Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Inspirace salátem Waldorf / Salad inspiration by Waldorf



O tom jak a kde vznikl salát Waldorf se dočtete na internetu. My Vám nabízíme naši verzi inspirovanou tímto slavným salátem. Do salátu přidáváme sýr modrou plísní a tím je salát mnohem zajímavější a získává nový chuťový rozměr. Salát  plný vitamínů si můžete dopřát prakticky po celý  rok. Spojení šťavnatých jablek, obou celerů a sýra Vás zaručeně dostane. Do klasického salátu Waldorf patří majonéza v našem receptu ji nahradila  kysaná smetana. Pokud ji nemáte můžete použít i bílý hustý jogurt.

Bude se hodit:
struhadlo, ostrý nůž, krájecí prkénko, 

Ingredience na 3 porce:

3 stonky řapíkatého celeru
1/4 bulvy celeru
2 středně velká červená jablka
štáva z poloviny citronu
1 kysaná smetana nebo bílý jogurt
200 g sýra s modrou plísní
ledový nebo římský salát
hrst vlašských nebo pekanových ořechů
můžete přidat červené hrozny ideálně bez pecek
sůl, čerstvý mletý pepř

Pracovní postup:

Salát omyjte a nechte ho okapat. Rozdělte na jednotlivé listy a pokrájejte je na polovinu. 
Celerovou bulvu oloupejte a nastrouhejte na nudličky. Jablka neloupejte jen je omyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na kostičky. Sýr pokrájejte na velikost sousta. Řapíkatý celer omyjte, oloupejte a pokrájejte nadrobno.  Pokud chcete přidat hrozny, omyjte je a pokrájejte na půlky. 
Připravte si větší talíř na který budete pokládat jednotlivé ingredience.
Jako první poklaďte na připravený talíř listy salátu. Pokračujte strouhaným celerem, řapíkatým celerem pak přidejte jablka, hrozny a sýr. Nyní si připravte zálivku. V misce rozmíchejte kysanou smetanu s citronovou šťávou, přidejte sůl a pepř. Vše promíchejte vidličkou a zálivku nalijte na salát.
Povrch posypte vlašskými ořechy a můžete podávat. 

Salát hodí jako lehký předkrm nebo letní večeře.

Náš tip: do zálivky můžete přidat i malou lžičku francouzské hořčice




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky