Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Bezinkový cheesecake s limetkou / Elderflower & Lime Cheesecake






Snadný, nepečený, svěží, letní, lahodný. Bezový sirup a limetka jsou ingredience které k sobě jasně patří.Věříme, že milujete tyhle lehké letní koláče stejně jako my a proto je tu pro Vás i tenhle recept.

Návod na výrobu domácího bezového sirupu je zde :
https://bistrosezona.blogspot.com/2014/05/bezinkovy-sirup-aperitiv-hugo.html


Doba přípravy: 30-35 minut
Doba chlazení : 8 hodin

Bude se hodit :
kuchyňský robot se šlehací metlou, otevírací dort forma, cukrářská stěrka, lis na citrusy

Ingredience na korpus  :

250g máslových sušenek
150 - 200g rozpuštěného másla + kousek na vymazání formy

Ingredience na náplň:

450 - 500g krémového sýra např. Lučiny
250 - 300ml 33% smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
8 polévkových lžic bezového sirupu
1 želatinový ztužovač na nepečené  dezerty (např. Dr. Oetker)
vylisovaná šťáva z jedné limetky
kůra z 1/2 limetky

Na ozdobu : 
lístky máty, jedlé květy a plátky limetky

Pracovní  postup:
Otevírací formu na dort vymažte důkladně máslem.
Máslové sušenky rozdrťte v mixéru nebo je nasypte na utěrku, zakryjte je druhou utěrkou a rozbijte je paličkou na maso. Rozdrcené sušenky zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte. Směs natlačte rovnoměrně na dno formy, prsty udusejte a zarovnejte okraje. Formu  s korpusem dejte chladit do lednice. Mezitím si v kuchyňském robotu šlehací metlou rozmíchejte krémový sýr a po částech přilévejte smetanu, přidejte moučkový cukr, bezový sirup, limetovou kúru a limetovou šťávu. Vymíchejte do  hladkého krému.
Želatinový  ztužovač si připravte podle návodu na obalu a poté ho  přimíchejte do krému. Krém případně dochuťte cukrem, sirupem nebo přidejte ještě pár kapek limetové šťávy. Výsledná chuť by měla být jemná. Krém by němel být příliš řídký. Hotový krém nalijte na vychlazený korpus. Povrch uhlaďte stěrkou. Hotový cheesecake dejte chladit do lednice nejlépe přes noc. 
Uvolněte formu a pomocí ostrého nožíku oddělte krém opatrně od stěn formy. 
Dezert ozdobte lístky máty, plátky limetky a jedlými květy.

Pár poznatků na závěr:

Koláč skladujte v lednici, čerstvý vydrží až 2 dny.
S limetkou buďte opatrní aby její kyselost nepřehlušila chuť bezové šťávy.

A je to .... přejeme dobrou chuť a užívejte si ......











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky