Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Zelný závin


Velmi rychlý, chutný a efektní to je slaný závin se zelím a slaninou.
Bude Vám chutnat za to Vám ručíme.


Čas přípravy : 15 minut
Doba pečení :   35-40 minut


Ingredience na 1 závin: 

Plát listového těsta (osvědčilo se nám francouzské listové těsto z prodejny Delmart)
trošku hladké mouky na podsypání
kmín
hrubá sůl
100 g slanina v celku (nebo italská pancetta)
1 vejce na potření
2 lžíce rostlinného oleje
1 menší bílá cibule
1 sklenice sladkokyselého zelí (může být i kysané podle Vaší chuti)
sůl a pepř

Bude se hodit :

vál, váleček, pečící papír, pečící plech, mašlovačka


Pracovní postup:


Zelí vyklopte ze sklenice, vymačkejte z něj vodu a nechte ještě okapat na cedníku. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Slaninu pokrájejte na kostičky. V kastrůlku rozehřejte olej a cibuli na něm zlehka poduste. Přidejte slaninu a krátce ji opečte. Nyní přidejte zelí. Ochuťte ho solí a pepřem. Můžete přidat i trošku kmínu. Zelí poduste cca 20 minut. Po dovaření nechte zelnou směs okapat na cedníku.  Listové těsto patří vždy do vyhřáté trouby proto ji už nyní předehřejte na 175C.
Plát těsta položte na pomoučněný vál. Do jeho středu dejte rovnoměrně zelnou náplň. Závin opatrně zaviňte stejně jako štrůdl. Přeložte ho na plech vyložený pečícím papírem spojem dolů.
Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a hrubou solí. Pečte cca 35-40 minut do zlatova.
Upečený závin krájejte vlažný jinak se Vám bude závin rozpadat a těsto bude drobit.

Tak .....Dobrou chuť.....určitě nezbyde....







Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky