Zelný závin
Bude Vám chutnat za to Vám ručíme.
Čas přípravy : 15 minut
Doba pečení : 35-40 minut
Ingredience na 1 závin:
Plát listového těsta (osvědčilo se nám francouzské listové těsto z prodejny Delmart)
trošku hladké mouky na podsypání
kmín
hrubá sůl
100 g slanina v celku (nebo italská pancetta)
1 vejce na potření
2 lžíce rostlinného oleje
1 menší bílá cibule
1 sklenice sladkokyselého zelí (může být i kysané podle Vaší chuti)
sůl a pepř
Bude se hodit :⇩
vál, váleček, pečící papír, pečící plech, mašlovačka
Pracovní postup:
Zelí vyklopte ze sklenice, vymačkejte z něj vodu a nechte ještě okapat na cedníku. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Slaninu pokrájejte na kostičky. V kastrůlku rozehřejte olej a cibuli na něm zlehka poduste. Přidejte slaninu a krátce ji opečte. Nyní přidejte zelí. Ochuťte ho solí a pepřem. Můžete přidat i trošku kmínu. Zelí poduste cca 20 minut. Po dovaření nechte zelnou směs okapat na cedníku. Listové těsto patří vždy do vyhřáté trouby proto ji už nyní předehřejte na 175C.
Plát těsta položte na pomoučněný vál. Do jeho středu dejte rovnoměrně zelnou náplň. Závin opatrně zaviňte stejně jako štrůdl. Přeložte ho na plech vyložený pečícím papírem spojem dolů.
Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a hrubou solí. Pečte cca 35-40 minut do zlatova.
Upečený závin krájejte vlažný jinak se Vám bude závin rozpadat a těsto bude drobit.
Tak .....Dobrou chuť.....určitě nezbyde....
Komentáře
Okomentovat