Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Polévka z hlívy ústřičné




Výborná a velmi oblíbená polévka ve které je maso nahrazeno zdravou hlívou ústřičnou. Je vhodným doplňkem jídelníčku na posílení imunity. Konec řečí a šup k plotně.
Dobrou chuť !

Doba přípravy : 12 minut
Doba vaření celkem : cca 20 minut

Ingredience na pro 2-3 porce polévky :

400 g hlívy ústřičné
    2 ks středně velké bílé cibule 
   60 g vepřového sádla
   30 g hladké mouky
3-4 stroužky česneku
    1 lžička sušeného tymiánu
    1 špetka mleté pálivé papriky
    2 lžíce sušené majoránky
  1,5 lžíce mleté sladké papriky
        trošku mletého kmínu jak kdo má rád
        mletý pepř a sůl
750 ml vroucí vody 

Bude se hodit : lis na česnek, prkénko, nůž na loupání zeleniny, nůž na krájení



Pracovní postup:

Česnek oloupejte a prolisujte lisem. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Z hlívy odkrájejte tuhé konce a nakrájejte ji na širší nudličky. Dejte vařit vodu třeba v rychlovarné konvici.

V hlubším kastrolu rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a otestujte ji do zlatova. Snižte teplotu, přidejte česnek a promíchejte. Přidejte koření: kmín, obě papriky, tymián trošku majoránky (ZBYTEK  majoránky SI PONECHTE na závěrečné dochucení). Přidejte hlívu a vše promíchejte . Nyní přidejte mouku a míchejte 1 minutu.  Zalijte vše horkou vodu. Ochuťte  solí a pepřem. Vařte cca 14 minut.
Dochuťte zbytkem majoránky a ještě chvilku povařte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Polévku servírujte s čerstvým chlebem.















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky