Polévka z hlívy ústřičné
Výborná a velmi oblíbená polévka ve které je maso nahrazeno zdravou hlívou ústřičnou. Je vhodným doplňkem jídelníčku na posílení imunity. Konec řečí a šup k plotně.
Dobrou chuť !
Doba přípravy : 12 minut
Doba vaření celkem : cca 20 minut
Ingredience na pro 2-3 porce polévky :
Doba vaření celkem : cca 20 minut
Ingredience na pro 2-3 porce polévky :
400 g hlívy ústřičné
2 ks středně velké bílé cibule
60 g vepřového sádla
30 g hladké mouky
3-4 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 špetka mleté pálivé papriky
2 lžíce sušené majoránky
1,5 lžíce mleté sladké papriky
trošku mletého kmínu jak kdo má rád
mletý pepř a sůl
750 ml vroucí vody
Bude se hodit : lis na česnek, prkénko, nůž na loupání zeleniny, nůž na krájení
Česnek oloupejte a prolisujte lisem. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Z hlívy odkrájejte tuhé konce a nakrájejte ji na širší nudličky. Dejte vařit vodu třeba v rychlovarné konvici.
V hlubším kastrolu rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a otestujte ji do zlatova. Snižte teplotu, přidejte česnek a promíchejte. Přidejte koření: kmín, obě papriky, tymián trošku majoránky (ZBYTEK majoránky SI PONECHTE na závěrečné dochucení). Přidejte hlívu a vše promíchejte . Nyní přidejte mouku a míchejte 1 minutu. Zalijte vše horkou vodu. Ochuťte solí a pepřem. Vařte cca 14 minut.
Dochuťte zbytkem majoránky a ještě chvilku povařte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Polévku servírujte s čerstvým chlebem.
Dochuťte zbytkem majoránky a ještě chvilku povařte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Polévku servírujte s čerstvým chlebem.
Komentáře
Okomentovat