Trojhránky semínkové

Místo chleba se zakousněte do křupavých trojhránků se slunečnicovými semínky. A jak na to ?Postupujte dle receptu níže a za chvíli máte na stole nevšední pečivo. Většinu potřebných surovin na přípravu najdete doma.
Bude se hodit :
kuchyňský vál, váleček, mašlovačka, vařečka, velká mísa, kuchyňská váha, odměrka, rádýlko nebo ostrý nožík, plech na pečení, pečící papír
Doba přípravy : 15 minut
Doba pečení : 15-20 minut
Ingredience na 8 kusů:
150g hladké mouky
30g žitné hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu nebo černých lněných semínek
hrst slunečnicových semínek na posypání povrchu trojhránků
1/4 kostky čerstvého droždí (10g)
100 ml vlažné vody
1/4 lžičky cukr krupice
3 lžičky oleje slunečnicového nebo olivového
2 lžíce rozpuštěného sádla na potření
Pracovní postup:
Do mísy nasypte obě mouky a sůl a semínka. Vytvořte důlek v mouce a rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, zalijte vlažnou vodu a olejem. Vařečkou vypracujte těsto které necháte cca 40 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Po vykynutí těsto přendejte na lehce pomoučněný vál a vytvořte z něj kouli. Kouli zploštěte rukama a rozválejte do kruhu. Pomocí nožíku nebo rádýlka rozřízněte kruh na 8 dílů (trojhránků). Pečící plech pokryjte pečícím papírem a na něj přeneste vykrájené trojúhelníky. Každý kousek potřete rozpuštěnými sádlem a povrch posypte slunečnicovými semínky.
Troubu rozehřejte na 190 C a pečete cca 15-20 minut.
Náš TIP: slunečnicová semínka můžete předem opražit nasucho na pánvi s troškou soli a s mletou paprikou nebo sušenými bylinkami. Trojhránky tak získají zcela novou příchuť.

Komentáře
Okomentovat