Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Trojhránky semínkové





Místo chleba se zakousněte do křupavých trojhránků se slunečnicovými semínky. A jak na to ?Postupujte dle receptu níže a za chvíli máte na stole nevšední pečivo. Většinu potřebných surovin na přípravu najdete doma.

Bude se hodit :
kuchyňský vál, váleček, mašlovačka, vařečka, velká mísa, kuchyňská váha, odměrka, rádýlko nebo ostrý nožík, plech na pečení, pečící papír

Doba přípravy :  15 minut
Doba pečení : 15-20 minut

Ingredience na 8 kusů:

150g hladké mouky
   30g žitné hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu nebo černých lněných semínek
hrst slunečnicových semínek na posypání povrchu trojhránků
1/4  kostky čerstvého droždí (10g)
100 ml vlažné vody
1/4 lžičky cukr krupice
3 lžičky oleje slunečnicového nebo olivového
2 lžíce rozpuštěného sádla na potření

Pracovní postup:


Do mísy nasypte obě mouky a sůl a semínka. Vytvořte důlek v mouce a rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, zalijte vlažnou vodu a olejem. Vařečkou vypracujte těsto které necháte cca 40 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Po vykynutí těsto přendejte na lehce pomoučněný vál a vytvořte z něj kouli. Kouli zploštěte rukama a rozválejte do kruhu. Pomocí nožíku nebo rádýlka rozřízněte kruh na 8 dílů (trojhránků). Pečící plech pokryjte pečícím papírem a na něj přeneste vykrájené trojúhelníky. Každý kousek potřete rozpuštěnými sádlem a povrch posypte slunečnicovými semínky.
Troubu rozehřejte  na  190 C a  pečete cca 15-20 minut.

Náš TIP: slunečnicová semínka můžete předem opražit nasucho na pánvi s troškou soli a s mletou paprikou nebo sušenými bylinkami. Trojhránky tak získají zcela novou příchuť.












Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky